Hakkari'nin 'Özel çocukları için özel materyaller'

Hakkari'nin 'Özel çocukları için özel materyaller'

Millî Eğitim Bakanlığı'nın “Özel Çocuklara Özel Materyaller” projesi kaosamında özel eğitim öğrencileri için Hakkari'ye 1 tır materyal getirildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar için hazırlanan, “Özel Çocuklara Özel Materyaller” projesi tanıtım toplantısı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katılımı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılan törenin ardından özel eğitim öğrencileri için geliştirilip üretilen 50 tır materyalin ilk partisi dağıtılmak üzere illere gönderildi.
 
Proje kapsamında bugün Hakkâri’ye gelen Özel Materyal Tırını İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ,Şube Müdürü Sait Ediş ve Özel Eğitim Öğretmenleriyle birlikte karşıladı.

Müdür Gür, Özel eğitim materyallerinin kente gelmesinin ardından yaptığı açıklamada “Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de Özel Çocuklarımız Özel Çalışmalar yapılmaktadır. Özel Eğitim alan  “Özel Çocuklarımız” için her zaman daha iyisini yapmak gayretindeyiz. Bu kapsamda ilimiz merkezine en uzak köyümüzde bile özel çocuklarımız için açtığımız özel eğitim sınıflarımız mevcuttur. Bunların ihtiyaçlarını milli eğitim müdürlüğü olarak gidermek için birçok çalışma yaptık. Bugün de bakanlığımız tarafından bu çocuklarımızın eğitim aldığı okul ve sınıflarımız için geliştirilen 36 takım eğitim materyali ilimize geldi. Bakanlığımızı hedefi tüm özel eğitim ihtiyacı olan tüm çocuklarımızın eğitime erişimlerini sağlamak ve eğitim ortamlarını dünya standartlarında eğitim materyalleri ile donatarak okullarımızın kapılarını mutluluğa açmaktır. Özel eğitim ihtiyacı Özel Eğitim alan bütün çocuklarımızın güncel eğitim materyallerine ulaşabilmeleri için bakanlığımızın desteğiyle tüm okul ve sınıfların ihtiyaçları karşılanacaktır. ” dedi
 
Alanında ilk olma özelliği taşıyan ve normal gelişim gösteren öğrencilerin eğitim gördüğü okullar bünyesinde açılan hafif ve orta-ağır düzeyde zihinsel yetersizliği ve otizmi olan bireylere yönelik hizmet veren özel eğitim sınıfları ile özel eğitim okullarında eğitim alan özel çocuklar için gönderilen bu materyaller; okuma yazma, matematik, bilişsel beceriler, öz bakım, günlük yaşam, toplumsal uyum, sosyal iletişim alanlardaki becerilerin kazandırılmasına yönelik hazırlanmıştır.

img-20190209-wa0035.jpgimg-20190209-wa0032.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.