Hakkari’nin kış turizmine dikkat çekmek için tırmandılar

Hakkari’nin kış turizmine dikkat çekmek için tırmandılar

Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilciliği 2017 faaliyetleri kapsamında 2 bin 500 rakılı Vatan Tepesi’ne tırmandılar. Dağcılar Hakkari’nin kış turizmi potansiyeline dikkat çekmek istediklerini belirttiler.

MEHMET ÖZKAN/HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Kentin kış turizmi potansiyeline dikkat çekmek için amacıyla başlatılan tırmanışa; TDF Hakkari İl Temsilcisi Naci Ertunç, Bursalı Dağcı Yüksel Işık, Türkiye Kayak Federasyonu Hakkari İl temsilcisi Av Turgut Besi, dağcılardan, Ramazan Aktaş, Kemal Dağgöl, Sülbül Spor Kulübü Başkanı Kemal Özdemir ve 10 kişilik dağcı grubu katıldı.  
Kara bata çıka zirve tırmanan dağcılar, olumsuz hava şartları nedeniyle gerçekleştirmek istedikleri bazı tırmanışları ileriki bir tarihe ertelediler.  
Tırmanış için Bursa Budak Dağcılık Kulübü adına Hakkari’ye gelen Yüksel Işık, Hakkari dağcılık il temsilciliğin hazırlamış olduğu yürüyüşe katılmak için geldiğini belirterek şunları  söyledi: ” Hakkari’yi doğal güzellikleri ve huzur ortamından dolayı tercih ettim. Ülkenin her yerinden bütün dağcı arkadaşları bu tür faaliyetlere katılması çağrısında bulunuyorum. Bu ortamı bize hazırlayan dağcı arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
Hakkari Dağcılık İl Temsilcisi Naci Ertunç ise, 2017 kış faaliyetleri kapsamında bu tırmanışı gerçekleştirdiklerini belirtti ve kış faaliyetlerinin devam edeceğini söyledi. 
Berçelan’a yapmayı planladıkları tırmanışı hava muhalefeti nedeniyle Vatan Tepesine yptıklarını anlatan Ertunç; “Vatandaşlarımızın bu tür faaliyetlerimize katılması istiyoruz. O kadar zor değil. Bir defa gelseler eminim ki zor olmadığını görecekler. Bunun dışında Hakkari Türkiye genelinde terör bölgesi olacak biliniyor. Aslında bildikleri gibi değil. İç işleri bakanımız da zaman zaman Hakkari’ye gelip, buranın en güvenli bölge olduğunu söylüyor. Gerçekten de Hakkari şuan Türkiye’nin en güvenli bölgesidir. Dileğimiz ünlü dağcıların bizim yapacağımız faaliyetlere katılmalarıdır” şeklinde konuştu.
Dağcılar daha sonra tek sıra halinde Vatan Tepesi’ne doğru tırmanışa geçti.

dsc_0224-001.jpgdsc_0301-001.jpgdsc_0312-001.jpgdsc_0328-001.jpgdsc_0274.jpgdsc_0289.jpgdsc_0349.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.