Hakkari’nin doğa güzellikleri gün yüzüne çıktı

Hakkari’nin doğa güzellikleri gün yüzüne çıktı

Hakkari Üniversitesi ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı iş birliğinde yürütülen “Görürsen Her Yer Güzel” isimli proje kapsamında Hakkari Doğa Sporları tanıtım filmi 5 dilli olarak hazırlandı.

Hakkari Üniversitesi akademisyenleri Öğretim Görevlisi Emin Yıldırım, Öğretim Görevlisi Murat Adıyaman ve Araştırma Görevlisi Yaşar Kaplan’ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen proje kapsamında; doğa sporları bakımından büyük bir potansiyele sahip olan Hakkari’de yapılan kayak, rafting, kano, dağcılık, kampçılık, dağ ve yol bisikleti, yamaç paraşütü, kayaklı yamaç paraşütü ve tur kayağı branşları kapsayan bir tanıtım filmi hazırlandı. 
 
Proje ekibi: “Üniversite olarak amacımız Hakkâri’nin bu alanlardaki potansiyelini açığa çıkarmak başta yöre halkı ve sporcuları olmak üzere doğa sporları tutkunlarının ve sporcularının ilimize gelmelerine öncülük etmek; İlimizi ve ülkemizi ulusal ve uluslararası arenada tanıtmak, bu branşları yaygınlaştırmak ve doğa sporları turizmini canlandırmaktır.” dediler.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.