Hakkarililer zehir soluyor

Şehrin bir kısmı doğal gaza kavuşmasına rağmen havası en kirli kentler arasında bulunan Hakkari’de, insanlar adeta zehir soluyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme Merkezi’ne bağlı Sürekli İzleme Merkezi açıklamasında, 2020 yılı şehirlerdeki hava kirliliği oranında Hakkari, 171 endeks değeri ile havası en kirli olan 3’üncü il oldu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 2010-2016 yılları arasında gerçekleştirdiği ölçümlerin sonuçlarına göre de Hakkari Türkiye’de havası en kirli ikinci Şehir olarak açıklanmıştı.

Yine WHO’nun 2017 verilerinde çapı 2.5 mikron ve altında olan partikül madde hesabına dayanarak hazırlanan raporda, Hakkari Avrupa’da havası en kirli üçüncü şehir arasında yer aldı.

Şehrin bir kısmı doğalgaza kavuşsa da havaların soğuması ile birlikte kullanılan kalitesiz yakıt, hava kirliliğine neden oluyor.

Hava kirliliği nedeniyle şehir merkezinde görüş mesafesi düşerken, karla kaplı Sümbül Dağı adeta dumanlara teslim olmuş durumda. 

Sabahın erken saatleri ile akşam saatlerinde ortaya çıkan görüntü 'Hakkari zehir soluyor' dedirtir cinsten. 

Kirliliğin önlenmesi için herkesin kaliteli kömür kullanması gerektiğini belirten vatandaşlar, doğalgaz çalışmalarının tamamlanması gerektiğine dikkat çekiyor.

1-002.jpg

2-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum