Hakkarililer Derneği Mersinde açıldı!

Hakkarililer Derneği Mersinde açıldı!

Mersin'de Hakkârililer Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği açıldı. Yapılan konuşmalarda kültürel asimilasyona karşı yöre derneklerinin önemine vurgu yapıldı.

Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı Çankaya mahallesinde bulunan Balıkçılar Pazarı’nda, Hakkârililer Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği açılışı yapıldı.

Açılışa Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), HDP Akdeniz Belediyesi Eşbaşkan Adayı Alaattin Erdoğan ve HDP bir önceki dönem Hakkâri Milletvekili Nihat Akdoğan ile yöre dernekleri ve birçok sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

Etkinlikte konuşan Hakkârililer Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Hamza Tamur, bu tür dayanışma ve kültür derneklerinin tüm halka moral olduğunu ve bu tür dayanışmalarla tüm siyasi sorunların çözülebileceğini savundu.
 
Bu tür kültür ve yöre derneklerinin ülkeyi bütünleştirmek için büyük bir önem taşıdığını ifade eden HDP bir önceki dönem Hakkâri Milletvekili Nihat Akdoğan, bu derneklerin her yerde kurulup, desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Son olarak konuşan HDP Akdeniz Belediyesi Eşbaşkan Adayı Alaattin Erdoğan, devletin yürütmüş olduğu kültürel asimilasyona karşı dayanışmanın önemine vurgu yaparak, bu tür derneklerin desteklenmesini istedi.

Erdoğan, “Bizim yıllardır Mersin'de partimizin temel politikası da halkın değerlerini bütünleştiren ve güçlendiren bir politikası olmuştur. Bundan dolayı Akdeniz Belediyesi'ni geri alarak halkı güçlendiren ve bütünleştiren politikamızı kaldığı yerden sürdüreceğiz" dedi. 
 
Açılış, yapılan konuşmaların ardından alkışlarla son buldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.