Hakkarili ressamlar stranları resmediyor VİDEO

Hakkarili ressamlar stranları resmediyor VİDEO

Hakkarili ressamlar erdi Gür ile Baki Balıkesir 20 yıldır, Hakkari’nin değerlerini tuvallerine yansıtıyorlar. Birbirinden güzel ürünler ortaya çıkartan Gür ve Balıkesir hem özel kurs veren hem de resimlerini sergiliyorlar.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER 

Van Yüzüncü yıl Üniversitesi güzel sanatlar fakültesi resim bölümünden mezun olan ve atanamadıkları için özel kurslarda eğitmenlik yapan Hakkarili ressamlar hem kurs veriyor hem de resimlerini sergiliyor. 

20 yıllık ressam Erdi Gür, dinlediği stranları resmederken, Baki Balıkesir ise İran’ın evleri ile meşhur Havraman’ı tuvallerine taşıdı.

Zorlu coğrafyası ve doğal güzellikleri ile isminden sıkça söz ettiren, sözlü kültür öğeleri ve tarihi dokusu farklı bir yere sahip olan Hakkari’de sözlü kültürün ürünleri olan stranlar resimlere konu oluyor. 

20 yılı aşkın bir süredir resim sanatı ile ilgilenen ve çizdikleri sıra dışı resimler ile tanınan Hakkarili ressamlar Erdi Gür ve Baki Balıkesir yıllardır atanmayı beklerken sanatlarını icra etmeyi ihmal etmiyorlar. 

Resim Öğretmenliği mezunu Erdi  Gür,  yaklaşık 20 yıldır resim ile uğraşıyor. Hem işini icra eden hem de resme ilgisi duyan öğrencileri üniversiteye hazırlayan Gür, resimlerinin esin kaynağının Hakkari olduğunu söylüyor. 

Dinlediği stranları gözlerinin önünde canlandıran ve resmini çizen Gür, Fadıl Cizîre’nin Heyran Jaro parçasını yağlı boya ile resmetti. 

Resim çizmekten büyük zevk alıyorum diyen Gür, “İşimiz zor, boylar pahalı, kağıt pahalı, fırça ve kalemler pahalı, Her şey dışarıdan geliyor ve dolar ile euroya endeksli. Bu yüzden biraz sıkıntılıyız. Geçen hafta belediyenin önünde karma bir sergi düzenledik. Sergide 50 52 resmimiz sergilendi” diye konuştu. 

Resim sanatı ile 20 yılı aşkın bir süredir uğraşan ve amacının gizli kalmış cevherleri ortaya çıkartmak olduğunu ifade eden Baki Balıkesir ise 8 – 15 yaş arası küçükler ile resmi hobi olarak görenlere ders veriyor. 

İnsanlar baktıkları resimde kendilerini gömeli diyen Balıkesir, belli bir çizgilerinin olmadığını daha çok suluboya, karakalem, yağlıboya, pastel ve ileride de rölyaf çalışacaklarını kaydetti. 

50 öğrenciye kurs verdiğini ve öğrencileri ile birlikte yaptıkları çalışmaları sergilediklerini anlatan Balıkesir, genelde Kültürel çalışmalara ağırlık verdiklerini, en güzel çalışmalarından birinin de İran’ın Havraman evleri olduğunu söyledi. 

Boş zamanlarını resim kursuna giderek değerlendiren Dilan Çiftçi isimli kursiyer, “Lise mezunuyum Gençlik Spor’un resim atölyesinde boş vakitlerimde resim ile ilgileniyorum. Güzel Sanatlar Fakültesi için hazırlık yapıyorum. Resim yapmayı seviyorum. Boş vakitlerimi resim yaparak değerlendiriyorum. Resimde en çok kara kalem çalışması ile ilgilenmeyi seviyorum o daha çok hoşuma gidiyor” diye konuştu.

5-332.jpg1-788.jpg2-718.jpg3-587.jpg

6-243.jpg7-163.jpg4-482.jpg

8-128.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.