Hakkarili ressamdan kardan kadın heykeli

Hakkarili ressamdan kardan kadın heykeli

Hakkarili Ressam Erdi Gür, Gençlik Merkezi önünde kardan kadın heykeli yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Gençlik Merkezi Resim Güzel Sanatlar Kulübü Eğitmeni Ressam Erdi Gür, kardan kadın heykeli yaptı.

Gür, Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi önünde Sümbül Dağına karşı 3 metre yükseklikteki kardan kadın heykeline Buka Berfe ( Kardan Gelin) ismini verdi.

Büyük emek vererek, yaptığı çalışmayı 6 saatte tamamlayan Gür, keşke kar hiç erimede de heykel olduğu gibi dursa dedirten bir eser ortaya çıkarttı. 

Yaptığı çalışma ilse sanatsal bir farkındalık yaratmayı amaçladığını belirten Gür, "Kar yağışlarında insanların aklına kardan adamlar yapmak geliyor. Bu algının yanlış olduğunu düşünüp kardan kadın heykeli yapmak istedim. Darıdan ilimize gelen insanlar ilimizin kültürel tarihini bilmeden  yıllarca Hakkari'de kendilerinin gelişine kadar  hiç  sanatsal etkinlik yapılmadığı düşüncesiyle hareket ediyorlar. Bu yönüyle de Hakkari'de aslında sanatın hep var olduğu mesajını vermek istedim. Umarım çalışmam beğenilir" şeklinde konuştu.

Merkezde eğitim alan gençlerin ve çevrede geçen vatandaşların önünde fotoğraf çektirdiği çalışma büyük beğeni topladı. 

Bazı Hakkarililer ise çalışmayı sosyal medya hesabından paylaştı.

1-20210122183821.jpg2-20210122183821.jpg3-20210122183821.jpg

1-20210122084629.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum