Hakkarili Refika Besi pandemi sürecinde bahçe işine yöneldi

Hakkarili Refika Besi pandemi sürecinde bahçe işine yöneldi

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını insanların hayatında önemli değişikliklere yol açarken, bir çok insanın salgın nedeniyle evine kapandığı bu süreçte Hakkârili Refika Besi ise bahçe işine yöneldi. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

2019’un aralık ayında Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa süre sonra küresel bir sorun haline gelen koronavirüs Covid-19 salgını insanları etkilemeye devam ediyor.

Uzmanlar üretim yapılmaması durumunda kıtlık yaşanabileceği uyarısı yaparken virüs nedeniyle dünya nüfusunun üçte birinin evine kapandığı bu süreci farklı bir şekilde değerlendiren insanlar da var. 

Hakkari’nin Pehlivan Mahallesinde yaşayan 65 yaşındaki Refika Besi, pandemi sürecinde kent merkezine bağlı Otluca köyü Köprücük Mezrasına yerleşti. 

Yakınlarının desteği ile kurduğu çadıra yerleşen Besi; bir yandan çok eskiden yaşadığı köy hayatına alışmaya çalışırken diğer yandan ise arazisini bahçeye dönüştürüp; biber, patlıcan, soğan, fasulye, domates, kabak, mısır ve salatalık gibi sebzeler ekti. 

Sokağa çıkma kısıtlamasının yaşandığı dönemde köyde kurduğu çadırda doğa ile iç içe yaşamanın kendisine huzur verdiğini anlatan Besi, kalıcı olarak köye yerleşmek istediğini bunun için ise desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi.
Bahçe işleri ile uğraşarak hayata tutunmak istediğini belirten Besi, “Şuan köyde kalacak bir evim yok. Bu çadırı yakınlarımın desteği ile kurdum. Gördüğünüz gibi arazime burada yetişebilecek her türlü sebzeyi ektim. Zamanımın önemli bir kısmını bahçede geçiriyorum. Köy hayatı sağlım için çok önemli. Yaptığım sürdürebilmem için bana destek verilmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

1-20200616115749.jpg2-20200616115749.jpg4-965.jpg5-641.jpg
3-20200616115433.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum