Hakkarili öğrenciler günde 5 bin maske üretiyor

Hakkarili öğrenciler günde 5 bin maske üretiyor

Hakkari il Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki Eğitim Merkezi 20 öğrenci ile günde 5 bin adet 3 katlı cerrahi maske üretiliyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Çin'de ortaya çıkan ve bütün dünyaya yayılan Koronavirüs salgını ile mücadele çalışmaları kapsamında, Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki Eğitim Merkezinde, sağlık çalışanların, kurumların ve halkın maske ihtiyacını karşılanması için giyim üretim atölyesinde 3 katlı cerrahi maske üretimine başlandı.

TOBB Mesleki Eğitim Merkezimizde 20 öğrenci günde 5 bin maske üretiyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, ihtiyaç durumunda bu kapasitenin artırılacağını belirtirken aynı zamanda cerrahi maske ile birlikte, hasta önlüğü ve kapüşonlu tek kullanımlık tulum üretimine de başlanacağını söylediler.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki (MEM) Eğitim Merkezinde görevli Fatma Çalış, Türkiye genelinde maske üretimine başladığını belirterek, ”iki gündür çalışmalara başladık ve günde 5 bin maske üretiyoruz. İlk etapta il sağlık müdürlüğüne 50 bin adet maske teslim etmeye çalışıyoruz. 20 kişilik öğrenci grubu ile çalışıyoruz. Kapasiteyi arttırabilirsek üretim daha fazla olacak” dedi.

Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Karataş da ,""Ülkemizde bu salgının yayılması ile birlikte maske ihtiyacı ortaya çıktı. Bizde ilimizdeki maske ihtiyacını karşılayabilmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün direktifi ile çalışmalara başladık. Günde 5 bin ile 10 bin arası maske üretimi yapmayı planlıyoruz. Yeni bir makine alamı ile bu kapasiteyi arttırmayı düşünüyoruz. Çünkü civar illerde de talep gelmeye başladı. Biz bu talepleri karşılamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Öğrenciler ise maske üreterek aile bütçelerine katkıda bulunduklarını belirterek, 20 olan sayının arttırılmasını talep ettiler.

1-20200330162311.jpg2-20200330162311.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.