Hakkarili öğrenciler etüt merkezi istiyor

Hakkarili öğrenciler etüt merkezi istiyor

Hakkari’de Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’ye hazırlanan lisans mezunu bir grup öğrenci, ders çalışabilecekleri etüt merkezi talebi ile basın açıklaması düzenledi. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari’de Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’ye hazırlanan lisans mezunu bir grup öğrenci, basın açıklaması düzenleyerek yetkililerden ders çalışabilecekleri etüt merkezi istedi.  

Kentte sadece Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ve 2 derslikten oluşan 48 öğrenci kapasiteli Prof. Dr. İlhan Varank Sınavlara Hazırlık Çalışma Merkezi'ne sabahın erken saatlerinde gelip sırada bekleyen yaklaşık 150 lisans mezunu öğrenci yer bulamadıkları için evlerine gitmek zorunda kalıyor. 

Öğrenciler adına açıklamayı yapan İlahiyat Mezunu Arif Zirek, lisans mezunu 150 arkadaşıyla birlikte ders çalışma konusunda ciddi sıkıntı yaşadıklarını söyledi. 

Zirek,”Üniversite mezunuyum. Ders çalışma noktasında ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Sıkıntı yaşamamızın nedeni İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün tadilatta olması. Aylardır Belediye bünyesindeki Prof. Dr. İlhan Varank etüt merkezine gelip ders çalışıyoruz. Fakat burada da iki derslikte 48 kişilik yer var. Yaklaşık 150 öğrenci ders çalışmak için her sabah 07:00’da buraya geliyoruz. Erken gelmemizin nedeni yer kapmak. Sabahın köründe merdivenlerde sıraya diziliyoruz. Bazı arkadaşlar saat 06:00’da gelip sırada bekliyor. Yer bulamayanlar evlerine gitmek zorunda kalıyor. Yetkililerden tek istediğimiz ders çalışabileceğimiz kapsamlı bir etüt merkezidir” diye konuştu. 

1-20200309130551.jpg2-20200309130551.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum