Hakkarili Minik Savaş Kalp Nakli Yapılmazsa Ölecek

Hakkarili Minik Savaş Kalp Nakli Yapılmazsa Ölecek

Hakkarili 10 nüfuslu Tuncer ailesinin 5’inci çocuğu olan 11 yaşındaki ilkokul öğrencisi Savaş Tuncer, kalp nakli olmazsa ölecek.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari’nin Pehlivan mahallesinde yaşayan Tuncer ailesi 8 çocukları ile hastalığın pençesinden kurtulamıyor. 5 çocuğu hasta olan Tuncer ailesinin 11 yaşındaki oğulları Savaş Tuncer kalbinin delik olması ve atar ve toplar damarların birleşik olması nedeniyle hem kap hem de karaciğer sorunu yaşıyor. 3 ayda bir Van’a 6 ayda bir de Ankara’ya tedaviye gitmek zorunda olan aile bu nedenle sefilliğin pençesine düşmüş. 

Zümeyra ve Remzi Tuncer Çifti 18 yıl önce mutlu bir evlilik ile dünya evine girdi. Aradan geçen yılarda çiftin 8 çocuğu oldu. Ancak bilinmeyen bir sebepten dolayı çiftin çocuklarında yaşamalarının ilk yılarından itibaren Kalp sonu baş göstermeye başladı.  

‘AİLENİN 4 ÇOCUĞU DA AĞIR HASTA’ 

Çiftin ilk çocukları olan Viyan (16), Gülbin (9) ve Savaş (11) doğuştan Kalp hastası olarak dünyaya geldiler. Ailenin yılar süren hastane mücadelesi sonucu kızları Viyan ve Gülbin sağlıklarına kavuştu. Bu arada ailenin küçük oğlu Yunus Emre (3) de de idrar yolu sorunu yüzünden geçen yıl Van Yüzüncü Yıl Dursun Odabaşı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan ameliyat ile sağlığına kavuştu. Ancak Savaş ise doğumun on beşinci gününde kendisine konuşan kalbi delik teşhisinden sonra ilk olarak aile Hakkari’den Van’a oradan da Ankara Hacettepe Tıp Fakültesine Sevk edildi. 

‘HEM KALBİ DELİK HEM DE ATAR VE TOPLARDAMARI BİRLEŞİK’ 

Yıllarca İnşaatlarda sıva ve boya ustalığı yaprak ailesini geçindiren Baba Remzi Tuncer bir taraftan evin kirası ile birlikte diğer çocuklarının giderini karşılamaya çalışırken bir taraftan da oğlunun tedavisi için bir buçuk yıl Ankara’da kalmak zorunda kaldı.  Tedavi yüzünden çalışamayan baba Tuncer artık tükendiğini ve yardım sever birilerinin kendilerine yarım elini uzatmasını ve oğlunun tedavi edilmesini bekliyor.  Oğlunun hem kalbinin delik olduğunu hem de kap atar ve toplardamarlarının birleştiği için kirli kanın hem kalbine hem de karaciğerinde tahribata yol açtığını belirten Baba Tun cer şunları belirti. “İnşaatlarda çalışıyor ve ailemi geçindiriyordum. Durumum iyiydi. Önceden de çocuklarım hastalanmıştı. Ancak tedavilerini yapıyordum. 2007 yılında Savaş rahatsızlandı ve Önce Van Yüzüncü Yıl Dursun Odabaşı Eğitim ve Araştırma Hastanesine, oradan da Ankara Hacettepe Tıp Fakültesine sevk edildik. Burada oğlumun Kalbinin delik olmasının yanında atar ve toplardamarların yapışık olduğunu ve bu nedenle temiz ve kirli kanın karıştığını ve bunun kalbe ve karaciğerlerine zarar verdiğini belirttiler. İlk yaptığımız ameliyat başarısız olduktan sonra artık ameliyat şansımız kalmadı.  Şu anda 3 ya da bir Van’a, 6 ayda bir de Ankara’ya giderek sadece oğlumun ömrünü uzatma tedavilerini yapıyoruz” dedi. 

hkr-06-12-2017-savas-tuncer-tedavi-olmak-istiyor-savas-tuncer---kopya.jpg

‘EKONOMİK OLARAK ÇÖKTÜK’

Doktorların tek çarenin yaklaşık 700 bin lira tutan ve Avrupa’da yapılacak bir tedavi sonucunda çocuğun hayata tutunabileceğini belirten Baba Tuncer şöyle söyledi. “Bugün yaptığımız tedavi sadece diğer organların zarar görmesini engellemektir.  Sürekli hastane kapılarında olmak insanı ekonomik olarak çökertiyor. Artık dayanma sınırını aştık. ^buradan hayırsever yurttaşlara seslenerek oğlumun tedavi edilmesi için bizlere yardım elini uzatmalarını istiyoruz” dedi. 

‘ÇOCUKLARIM AÇ YATIYOR’

Bir taraftan çocuklarının hastalıkları ile debelleşen Zümayran Tuncer ise bir taraftan da evinde her üç çocuğuna yeten bir yatak ile kışlık hiçbir hazırlığın olmadığı bir ortamda sert geçen Hakkari kışını göğüslemeye hazırlanıyor. Birçok gün çocukları ile aç yattığını belirten Anne Tuncer ise evin yorganlarını göstererek şöyle konuştu. “Evimde gördüğünüz her şey bunlardan ibarettir. Hastalıklardan dolayı eşim sürekli çalışamaz duruma geldi. Bu nedenle her geçen gün daha da perişan olduk. Çocuklarımın yatacak yatak ve yorganları dahi yok. Bu gördüğünüz yatak ve yorganların bir kısmını da komşular aralarında toplayıp bizler bağışladılar. 2-3 çocuğumu bir yatakta yatırıyorum. Çoğu zaman çocuklarımı aç yatırıyorum. Eşim hastaneye gitmediği dönemlerde kalorifercilik yapıyor. Birde Savaşın hastalık nedeniyle bir miktar yardım alıyoruz. Evimiz kira olduğu için bu gelirin bir kısmı kiraya gidiyor diğerini de yol parası olarak hastaneye giderken kullanıyoruz” dedi. 

‘OĞLUMUN YAŞAMASINI İSTİYORUM’

Kalp sorunu nedeniyle oğlunun sürekli ellerinin ve yüzünün morardığını belirten Anne Tuncer şöyle devam etti. “Savaşın kalp sorunundan dolayı bazen bütün vücudu morarıyor. Zaten elleri ve dudakları sürekli mor. Kalbi sıkıştığı zaman burnu kanıyor ve vücudu morarıyor. Oğlumun yaşamasını istiyorum. Bunun için Allah rızası için imkanı olan hayırseverlerden bizlere el uzatmalarını bekliyoruz” dedi.  

‘İLAÇ KULLANMADAN TIRNAKLARIMI DAHİ KESEMİYORUM’ 

Kalbi yüzünden yaşadığı sorunlardan dolayı okula gitmekte dahi sıkıtı yaşadığını belirten Savaş Tuncer (11) tırnaklarını dahi kesmek için ek bir ilaç alması gerektiğini belirterek şunları söyledi. “Kalbim ağrıyınca ellerim ve yüzüm morarıyor.  Kalbim sıkışıyor ve burnum kanıyor. Tırnaklarımı dahi ilaç kullanmadan kesemiyorum yoksa parmaklarım kanıyor” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum