Hakkarili kayakseverlerin şebeke çilesi

Hakkarili kayakseverlerin şebeke çilesi

Hakkari’nin tek sosyal etkinlik alanı olan Merga Bütan kayak tesislerine akın eden vatandaşlar telefon ve internet sıkıntısı yaşıyor. Vatandaşlar yetkililerden baz istasyonun kurulmasını istedi.

ZEKİ DARA HAKKARİ OBJEKTİF HABER 

Hakkari’ye 12 kilometre uzakta bulunan 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak tesisleri hafta sonlarında yüzlerce kişinin akınına uğrarken, günde 4- 5 saatini burada geçiren vatandaşlar GSM operatörlerinin baz istasyonu olmadığı için şebeke sorunu yaşıyor.

Her yaştan insanların akın ettiği kayak merkezinde cep telefonlarıyla çektikleri selfie ve video gibi özel anlarını internet olmadığı için sosyal medya hesaplarında paylaşamayan kayak severler bir an önce pistin yakınındaki bir noktaya baz istasyonu kurulması çağrısı yaptılar. 

Hafta sonu arkadaşlarıyla kayak merkezine gelen Zilan İdem isimli genç kız çektikleri fotoğrafları anında sosyal medyada paylaşamamaktan yakındı. 

Merga Bütan Kayak Pistinde  güzel vakit geçirdiklerini belirten Adem Özel isimli vatandaş ise tek sıkıntılarının telefonların çekememesi olduğunu söyledi.

Yakınlarına ve arkadaşlarına ulaşmakta sıkıntı çektiklerini anlatan Özel, yetkililerden bir an önce kayak merkezine telefon şebekesi için baz istasyonu kurmaları yönünde çağrı yaptı. 

Mega Bütan Kayak Pistine uğrayan gencinden yaşlısına, yerlisinden yabancısına bütün kayak severlerin tek dileği Hakkari’deki kayak merkezinin de batıdaki kayak pistlerinin standartlarına kavuşturulması.

foto-galeri-icon.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.