Hakkarili Kayakçılar Erzurum’dan 9 madalya ile döndü

Hakkarili Kayakçılar Erzurum’dan 9 madalya ile döndü

Bünyesinde 5 Kulübün bulunduğu Hakkari Kayak Takımı 8 – 10 Ocak tarihleri arasında Erzurum Palandöken Kayak Pistinde düzenlenen ve 20 ilden 300 sporcunun katıldığı yarışlarda 9 madalya ile döndü.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Hakkari İl Temsilciliği tarafından 5 Ocak’ta Merga Bütan kayak Merkezi’nde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren 5 takım Erzurum Palandöken’de düzenlenen kayak yarışmalarına katılmıştı. 

8 – 10 Ocak tarihleri arasında Erzurum’da düzenlene ve 20 ilden yaklaşık 300 kayakçının katıldığı yarışmada Hakkarili kayakçılar büyük başarılara imza atarak kente döndüler. 

Yarışmaların birinci gününde Dilan Akmaz ve Huleyfe Çiftçi binci olurken, Gönül Kaya ikinci, Sefer Alkan ise üçüncü oldu. 

Yarışmaların ikinci gününde yine Dilan Akmaz, Sefer Alkan ve Huleyfe Çiftçi birincilikte ipi göğüslerken, Gönül Kaya ise ikinci oldu. 

Erzurum’daki yarışmalarda büyük başarı göstererek 9 madalya ile kente dönen Hakkari Kayak Takımındaki 4 sporcu A2 Ligine yükseldi. Daha önce de Hakkarili 6 sporcu A1 Süper Ligi'nde 21 Sporcu da A2 Süper Liginde yarışmıştı. 

Milli Takım Kayak Antrenörü Sabri Demir, yarımşarda dereceye giren sporcularını tebrik ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Demir, 8-10 ocak 2019 tarihinde Erzurum’da yapılan A Gurubu elemelerinde 5’i birincilik 9 madalya ile dönmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. 

Erzurum’daki yarışmalara Hakkari Amatör Gençlik ve Spor Kulübü, Hakkari Kayak Antrenörleri Gençlik ve Spor Kulübü, Hakkari Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü, Hakkari Veteranlar Gençlik ve Spor Kulübü ve  Emek Spor Kulüplerinin sporcuları katılmıştı. 

foto-galeri-icin-tiklayiniz-005.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.