Hakkarili kadınlar 2. Kadın Kooperatifleri Festivali'ne katıldı

Hakkarili kadınlar 2. Kadın Kooperatifleri Festivali'ne katıldı

Hakkari Çiçeklerin Özü Kadın Kooperatifi Antalya’da düzenlenen 2’nci Kadın Kooperatifleri Festivaline katıldı!

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'nin ilk kadın kooperatifi olan “Hakkari Çiçeklerin Özü Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi” Antalya'da Muratpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 2’nci Kadın Kooperatifleri Festivaline katıldı.

26 - 30 Haziran tarihleri arasında Türkiye’nin dört bir yanından kadınlarını kurduğu üretim, işletme ve girişimcilik kooperatiflerini bir araya getiren festival 30 Haziran Pazar günü sona erdi.

Muratpaşa Kent Meydanı’nda Çarşamba günü başlayan ve gün süren festivalde 54 kadın kooperatifi’nin kurduğu stantlar yoğun ilgi gördü.

Türkiye’nin her köşesinden yöresel ürünlerin, geleneksel el sanatları ürünlerinin, tasarım çalışmalarının ve geleneksel lezzetlerin yer aldığı festivalde ilimizin yöresel ürünleri ve el sanatları tanıtımı yapıldı. 

“Hakkari Çiçeklerin Özü Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ise TOBB Hakkari Kadın Girişimciler Kurulunun girişimleri, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Hakkari Destek Ofisi ve Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası’nın destekleri ile festivale katıldı. 

Kooperatif üyeleri Sibel Adıyaman, Zekiye Adıyaman ve Emine Adıyaman festivalde kurmuş oldukları standın büyük ilgi gördüğünü, bundan sonra düzenlenecek fuarlara, festival diğer etkinliklere katılacaklarını belirttiler.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve eşi Ümran Uysal'a verdikleri destek nedeniyle teşekkür eden kooperatif üyesi kadınlar, Festivalde bulunan kadın kooperatifi temsilcileri, TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serap Kocaoğlu'na, festivale katılmalarında öncülük eden TOBB Hakkari Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevda Keskin'e ve desteklerinden dolayı Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Hakkari Destek Ofisi ile Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ettiler.

1-20190701130309.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.