Hakkarili imam işaret dili İle Kuran eğitimi veriyor!

Hakkarili imam işaret dili İle Kuran eğitimi veriyor!

Hakkari’de işitme engellilere yönelik açılan yaz kursunda görevli imam Yasin Aşkan engelli öğrencilerine işaret diliyle hem Kur'an-ı Kerim okumayı öğretiyor hem de temel din bilgisi eğitimi veriyor. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Müftülüğünde görevli İmam Yasin Aşkan Diyanet İşleri Başkanlığının Hizmet İçi Eğitimi Programı kapsamında 2015 yılında Kastamonu ilinde işitme engellilere yönelik semine katıldı. 

Burada aldığı eğitim ile Hakkari’ye dönen ve 2015 yılından beri Merkez Belediye Camisi’nde imamlık yapan Aşkan, Yaz Kuran Kurslarında hatiplik yapıyor. 

Her yıl ortalama 30 öğrenciye Kuran Kursu ve din eğitimi veren Yasin Aşkan Hakkari’de bir ilke imza atarak İşitme engelli öğrencilerine işaret dili ile Kuran Öğretiyor. 

Merkez Belediye Camisi imamı Yasin Aşkan, yaz aylarında Kuran Kursu eğitimi verdiklerini belirterek, “Yaz Kuran Kurslarına öğrenciler geliyor. Bu öğrenciler arasında engelli olanlar da var. Onlar için de Kuran eğitimi ve dini eğitim veriyoruz. Engelli öğrencilerin toplum arasında isteklerini yerine getirmeleri için eğitim veriyoruz. Bunun yanı sıra engelli olmayan öğrencilerimize de işaret dili eğitimi veriyoruz” dedi. 

2015 yılında Diyanetin Hizmet İçi Eğitim Programı Kapsamında Kastamonu ilinde 3 aylık eğitim aldığını anlatan Aşkan, “ Bu kursun yanı sıra Halk Eğitim Merkezinde de 6 aylık bir kurs gördüm. Amacımız engelli öğrencilerimize işaret dili ile Kuran’ı öğretmektir. Zor bir iş değil yeter ki insan merak etsin, kendimizi engellilerin yerine koysun. Tabi uğraş gerektirir. Fedekarlık lazım. Engelliler ile anlaşmak için işaret dili çok önemlidir.   

Kuran Kursu İmamı Yasin Aşkan’ın tercümanlığı ile işaret  dili ile sorularımıza yanıt veren Veysi Aşkan, işaret dili ile ismini söyleyip “İşaret dili ile Kuran okumak çok kolaydır. 1 haftada Elif Ba’ya alıştım. Ondan sonra Kuran okumaya başladım. 2 yıl içinde Kuran’ı öğrendim“ şeklinde konuştu. 

Bir başka engelli Davut Çetin ise Kuran okumanın zor olmadığını anlattı. Çetin Kuran Kursundaki arkadaşları ve çevresindeki insanlar ile iyi anlaştığını ve beraber çalıştıklarını belirtti. 

Kursiyerleri ile işaret dili ile ilahi okuyan İmam Yasin Aşkan Hakkari bölgesinde engellilere yönelik işaret dili ile eğitim veren tek imamdır. 

4-726.jpg3-989.jpg2-20190815100635.jpg1-20190815100635.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum