'Hakkarili Hakkari'nin büyümesini istemiyor'

'Hakkarili Hakkari'nin büyümesini istemiyor'

AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün Hakkari programının sonunda Yüksekova ilçesinde çeşitli temaslarda bulundu.

Önceki gün Yüksekova Muhtarlar Derneğini ziyaret ettikten sonra Hakkari merkeze geçen AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Hakkari'deki temaslarının ardından bugün tekrar ilçeye geldi. Yüksekova'da AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret eden Aygün, burada parti ve referandum çalışmalarını değerlendirdi. Ardından Yüksekova Belediye Spor Kulübünü ziyaret eden Aygün ve beraberindekiler, Akalın köyünde de bir taziyeye katıldı. Ankara'ya dönmek üzere Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na geçen Aygün, burada Ankara'dan dönen Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ile bir araya geldi.

Hakkari merkez ve ilçelerdeki Kayak Merkezi ihtiyacı ile ilgili konuşan Aygün, "Biliyorsunuz Hakkari'de bir kayak merkezi var. Yalnız pisti kısaymış. Yeni bir pist yapılması için Valilik çalışma yapıyor. Ancak burada şöyle bir handikap var. Maalesef Hakkarili Hakkari'nin büyümesini istemiyor. Bunu da neden diyeceksiniz? Pisti büyütmek için dağın başında bir yeri kamulaştırmak için Valilik vatandaştan yer istediği zaman 10 liralık yere 100 lira istiyorlar. Bu şartlarda tabi orada bir gelişme sağlanamıyor. Dolayısıyla vatandaşlarımıza buradan seslenmek istiyorum. Lütfen burada bir yatırım yapılacağı zaman Mevcut bir yerin değerini 10 katı 5 katı fiyat isteyerek değil normal beyannamesinde veya rayiç fiyatı neyse bunu talep ederek yaparsa bu tür yatırımlar daha hızlı gelecektir. Ayrıca bu bölgede Yüksekova'da da sanırım bununla ilgili çok güzel alanlar var. Sayın Kaymakamım burada bunu yapabilmek için bugüne kadar yaşadığımız sorunların, bölgenin terör sorunu olduğundan dolayı bu tür yatırımlar yapılamıyordu. Ama şimdi bundan sonra bunlar da düşünülecek. Biliyorsunuz terörden dolayı buradaki yıkılan evlerin yapılması için yapılan çalışma Çevre ve Şehircilik Bakanımız tarafından bundan 4-5 ay önce geldiğimizde yer tespiti yapıldı, şuan projeleri yapılıyor. Benim bakanımızdan aldığım bilgilere göre bu baharda inşaatın temelleri başlayacak" şeklinde konuştu.

Yüksekova'yı kalkındıracak proje

Aygün, Yüksekova'da 480 bin dönüm arazi bulunduğunu hatırlatarak, "Bu arazide en güzel şey çiftçiliktir. Türkiye'nin bir sıvı yağ açığının var olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu bölgede bu sıvı yağ açığını kapatacak şekilde bir yatırım yapılması çok önem arz ettiğini düşünüyorum. Bununla ilgili de özellikle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı destekli her toprak şartlarında yetişen aspir dediğimiz bir bitkimiz var. Bu aspiri ektirip vatandaşı da ektiği malı kime satacağını bilerek, garantili bir ekim yaparak bu sağlanacak ve bir yağ fabrikasında bunların mutfak yağı haline getirdikten sonra geri kalan küspesini, sapını, samanını hayvan yemi yaparak hem hayvancılık desteklenir hem yağ çıkartılır" ifadelerini kullandı.

Aygün daha sonra uçakla Ankara'ya döndü.

a90775ea-6e9a-41b5-8b78-f0946ae493f1.jpgb34dbf6a-7654-440e-9888-0da6e6c66c9d-(1).jpgacd5a1c7-4c94-4bcd-bc86-ffe662c08c2d.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.