Hakkarili Gençlerden örnek davranış

Hakkarili Gençlerden örnek davranış

Hakkari’de bir grup genç, hayırseverlerin destek vermesiyle topladıkları yardım kolilerini maddi imkanı olmayan ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor. 

Hakkari’de bir grup genç, İnstagram hesapları üzerinden açtıkları “Hakkarim Yardım” isimli sosyal medya sayfası üzerinden bir araya gelerek, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bu yıl Ramazan ayında iftar çadırlarının kurulamaması nedeniyle ihtiyaç sahibi aileler yardım kampanyası başlattı.

Hayırseverlerin sosyal medya hesapları üzerinden destek vermesiyle iftar sonrası bir ayara gelen Hamdullah Kaya, Serkan İrden, Dilek Arslan, Nimet Artan, Şilan Engin, Mizgin Çetinkaya ve Yusuf özer isimli gençler, tespit ettikleri ailelere zarf içerisinde nakdi para desteği, erzak kolileri, halı, battaniye, çocuk giyimi ve oyuncakları evlere teslim ediyor. 

Kampanyayı başlatan gençlerden Hamdullah Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada özelikle 2 aydır hem dünya genelinde hem de Türkiye’de virüsten dolayı maddi anlamada sıkıntıların yaşandığını söyledi.

Kaya,” Hakkari gençler olarak kendi aramızda bir şeyler yapmak istedik. Bu konuda kentte bulunan iş insanları ve hayırseverlerin desteği ile kampanyayı farklı bir boyuta taşımak istedik. Bugün ziyaret ettiğimiz ailenin durumu iyi değil. Zaten kadının eşi yurt dışında çalıştığı için 2 aydır virüs nedeniyle sınırlı kapalı olması nedeniyle geri dönüş yapamadı.

Bizler arkadaşlarla sosyal medyada tanışıp, durumu kötü olan ailelere destek olmaya çalışıyoruz. Bu konuda bizlere yardımcı olmak isteyen herkesin desteklerini bekliyoruz. Mübarek bir ay olan Ramazan ayındayız. Fitrelerinizi, zekatlarınızı maddi durumu iyi olmayan ailelere versek onlara büyük destek sağlamış oluruz. Bizlere destek olmak isteyen ve hayırseverler bizim sosyal medyada ‘Hakkarim Yardım’ sayfasından destek olabilirler” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum