Hakkarili Fırat'tan bir haftadır haber alınamıyor!

Hakkarili Fırat'tan bir haftadır haber alınamıyor!

Hakkâri’nin Yüksekova İlçesinde yaşayan ve İstanbul’dan İran’a gitmek isterken uçağı kaçırdığı ileri sürülen Bahtiyar Fırat adlı vatandaştan 1 haftadır haber alınamıyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Türkiye’den İran’a gitmek için İstanbul Havalimanı’na giden ve pasaport işlemleri sonrası polislerce sorgulandıktan sonra serbest bırakılan Yüksekovalı Bahtiyar Fırat’a ulaşılamıyor. Ailesi endişeli ve yetkililerin açıklama yapmasını talep ediyor.

İddiaya göre, 33 yaşındaki Bahtiyar Fırat 13 Ekim Salı günü saat 01:15’te TK 0878 uçak ile İran’ın başkenti Tahran’a gitmek üzere İstanbul havalimanına gitti. Fırat pasaport kontrolünden geçtikten sonra uçağı beklerken havalimanı polisi, gözaltı işlemi yaptı.

Yine iddiaya göre, uçak kalktıktan sonra havalimanı polisi tarafından ‘Yanlış anlaşılma var, gidebilirsin’ dendikten sonra evine dönmek üzere havaalanından ayrılan Fırat’ın bindiği taksinin önü bu defa 4 araç tarafından kesildi. Takip edildiğini fark eden Fırat, Yüksekova’da yaşayan eşini arayarak durumu izah edip hayatında endişe ettiğini, eğer irtibatı kesilirse savcılığa ve emniyete gitmesini istedi.

Ailenin müracaatı üzerine savcılık ilk etapta sözlü olarak Fırat’ın gözaltında olduğu iletti ancak olaya bakan savcının daha sonra bunu inkar ettiği ileri sürüldü.

Kendilerine hiçbir bilgi verilmediğini savunan aile hayatından endişe duydukları Bahtiyar Fırat ile ilgili sağlıklı bilgi verilmesini istiyorlar.

Konu hakkında bilgi veren Fırat’ın eşi Esra Fırat, eşinin tedavi ve akraba ziyareti için İran’a gitmek isterken böyle bir olay ile karşılaştığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.