Hakkarili engellinin maket gemi aşkı!

Hakkarili engellinin maket gemi aşkı!

Hakkari'de 2 yaşındayken attan düşerek konuşma ve işitme yetisini kaybeden 4 çocuk babası Aziz Harmancı, çevreden topladığı tahta parçaları ve çeşitli malzemelerle yaptığı gemi maketlerini satarak ailesini geçindiriyor. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Merzan Mahallesi'nde yaşayan 4 çocuk babası Aziz Harmancı, 2 yaşındayken ailesi ile gittiği yayla yolunda attan düşmüş konuşma ve işitme yetisini kaybetmişti.

Yaşamını engelli olarak sürdüren Harmancı, çeşitli işlerde çalışarak hayata tutundu. Zamanla süs eşyası yapımına başlayan Harmancı, yaşadığı evin inşaat halindeki katında ahşaptan gemi yaparak ailesinin geçimini sağlıyor.

Yaşadığı evin üst katında çalışma alanı oluşturan Harmancı, işaret diliyle meramını anlatıyor ve çalışacak yeri olmadığı için inşaat alanında çalışmak zorunda.

Maket ev ve gemi yaparak geçimimi sağlayan Harmancı, malzemelerini ise çevreden topluyor.

Yeterince malzemesi olması durumunda daha iyi işler yapacağı mesajını veren Harmancı, işini sürdürmek için malzeme desteği talebinde bulunuyor. 

Harmancı'nın kardeşi Haluk Harmancı da ağabeyinin bu işi hobi olarak yaptığını ve özellikle son yıllarda zamanının büyük bölümünü ahşap üzerine yaptığı çalışmalarla geçirdiğini belirtti.

Ağabeyinin bu işten büyük keyif aldığını anlatan Harmancı, "Daha önce çalıştığı bir iş vardı. O işi bıraktıktan sonra çocukluk tutkusu olan bu maketleri yapıyor. Özellikle son iki yıldır yoğun şekilde bunun üzerinde yoğun çalışıyor. Maket evler, cami ve gemi yapıyor. Yaptığı ürünleri internet üzerinden paylaşıyoruz. Bunları satarak ekonomik kazanç elde ediyor. Maketleri yaparken en ince detayına kadar dikkat ediyor. Günün büyük bölümünü bu işle geçiriyor." şeklinde konuştu. 

1-20200208111641.jpg2-20200208111642.jpg3-20200208111642.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum