Hakkarili eğitmen ve yönetici Ak Parti’den aday adayı

Hakkarili eğitmen ve yönetici Ak Parti’den aday adayı

Hakkarili eğitimci ve yönetici Ramazan Özdemir 24 Haziran erken genel seçimleri için Ak Parti’den Hakkari milletvekili aday adayı oldu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Türkiye 24 haziranda cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için sandık başına giderken siyasi partilerin milletvekili aday adayları da netleşmeye başlıyor. Hakkarili eğitimci ve yönetici Ramazan Özdemir de Hakkari Üniversitesindeki görevinden istifa ederek Ak Parti’den Hakkari milletvekilliği aday adaylık başvurusu yaptı.     

1998 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezun olan Özdemir, yıllarca Hakkari'de öğretmenlik ile yöneticilik görevinin yanı sıra sendika başkanlığı ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yaptı. 

Hakkari Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı görevinden istifa edip Ak Parti Hakkari il başkanlığına aday adaylık başvuru yapan Ramazan Özdemir,  Türkiye’nin AK Parti hükümetleriyle büyük bir sıçrama yaptığını ve kalkınma yolunda büyük atlımlar içerisinde olduğunu anlattı. 

‘Seçimleri, büyük ve güçlü Türkiye için yeni bir çıkış olarak görüyorum’ diyen Özdemir. “24 Haziran'dan sonra ülkemiz hem bölgesinde hem dünyada yükselen yıldız olacaktır. Ülkemizin daha müreffeh bir hale gelmesi millet olarak daha fazla azim ve gayretle çalışmamız gerekecektir. Her Gün daha güçlenen daha büyüyen bir ülkenin bir ferdi olarak, ilimizin de bu büyüme trendine ayak uydurması gerekir. Niyetimiz hayır, akıbet de hayır olur inşallah” diye konuştu. 

Özdemir, görev verilmesi halinde Hakkari için hayata geçirilmesi gerekenleri şu şekilde sıraladı: 

Hakkari'de Ak Parti'nin misyonu ve vizyonunu daha ileriye götürmek ve Hakkari'nin sorunlarını en ince kılcal damarlarına girerek tespit etmek ve bunları Ankara'ya iletmek ve çözümünü sağlamak başlıca hedefimdir.

*Hakkari'nin mevcut coğrafi konumu gözetilerek, kentte teknolojik ağırlıklı yatırımların önünü açmak. Hakkari’yi Türkiye'nin yazılım merkezlerinden biri yapabiliriz. Amerika'nın Silikon Vadisi varsa Hakkari'nin Zap Vadisi neden olmasın?

*Kentte madenciliğe dayalı sanayi geliştirilmelidir ve buna yönelik projelerimiz mevcuttur. Böylelikle kentteki istihdam sorununun çözülmesine büyük katkı sağlanacaktır. Bunun yanında Mikro göletler oluşturularak sulama sistemleri geliştirilecek ve tarımın gelişmesi yolunda adımlar atılacaktır.

*Hayvancılığın tekrar canlandırılması için köylülere küçükbaş hayvan dağıtımı yoluyla geliştirilebilir.

*Turizm ile ilgili olarak ise ilimizdeki sıcak su kaynakları değerlendirilerek Termal turizme açılmalıdır, bunun için gerekli çabaları vereceğim. Ayrıca Hakkari kent merkezinde teleferik kurulması bu alandaki başka bir projemizdir.

*Mevcut sanayi sitesinin yetersizliği dikkate alınarak Organize Sanayi Sitesi kurulması için gerekli çalışmaları yürüteceğim.

*Ulaşım altyapısının iyileştirilmesi için yapılan çalışmaları yakından takip edeceğim.

ozdemir1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.