Hakkarili dağcılardan Sümbül Mağarasına çıkartma!

Hakkarili dağcılardan Sümbül Mağarasına çıkartma!

Hakkari’de faaliyet gösteren Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD)üyesi dağcılar; içinde sarkıt, dikit ve sütunların bulunduğu Sümbül Mağarası'nı gezdi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD) organizasyonunda bir araya gelen 16 kişilik dağcı  ve doğasever grubu 3 bin 487 rakımlı Sümbül Dağı'na tırmandı.

Depin bölgesinde tırmanışa geçen dağcı ve doğaseverler 3 saatlik zorlu tırmanışın ardından dağın ortasında bulunan Sümbül mağaraya ulaştı.

İçinde sarkıt, dikit ve sütunların bulunduğu mağarayı gezen dağcı ve doğaseverler, burada fotoğraf çekti.

Mağara gezinin ardından kente geri dönen  grup adına basın mensuplarına açıklama yapan Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi ve CİSAD Korucu Üyesi Naci Ertunç, Hakkari’deki mağaraları turizme kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Daha önce merkeze bağlı Geçimli Uryentan ile Derecik’teki Balkaya mağaralarını keşfettiklerini vurgulayan Ertunç, “Geçen sene Sümbül Mağarası'nı tespit ederek Hakkari'de mağaracılığı önemli bir konuma yükseltip önünü açtık. Bugün de CİSAD üyesi 17 doğasever sümbül mağarasına faaliyet yaptık. Sütunlar, sarkıtlar ve dikitlerin çok zengin olduğu mağara ziyaretçileri adeta büyüledi. Bu tür etkinliklerle bölgemizi tanıtarak yerli ve yabancı ziyaretçileri bölgemize çekmeyi hedefliyoruz.''  İfadelerini kullandı.

Hakkarili Dağcı Muzaffer Kaya ise Sümbül Mağarasında karşılaştıkları manzaranın büyüleyici bir görüntü oluşturduğunu belirterek bu tür etkinlikler sayesinde Hakkari'nin güzelliklerine şahitlik ettiklerini belirtti. 

foto-galeri-icin-tiklayiniz-052.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.