Hakkarili Dağcılar Artos dağına zirve yaptı

Hakkarili Dağcılar Artos dağına zirve yaptı

Artos Dağı tırmanış şenliğine Türkiyenin bir çok yerinden dağcı ve dağçılık kulüpleri üyeleri katılırken, Hakkari Cilo Dağcılık Kulübü de bu tırmanışta ilimizi temsil etti.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Van'da bu yıl sekizincisi düzenlenen geleneksel Artos Dağı (3557m) tırmanış şenliğini 8-9 Temmuz 2017 tarihlerinde, aralarında Hakkari Cilo Dağcılık Kulübü ekiplerinin de bulunduğu 38 dağcı başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

 Artos'un eteklerine önce kamp kuran dağcılar daha sonra Selimiye rotasından tırmanışa geçtiler. Dağcılar Bir tarafta tırmanırken diğer tarafta ise Van Gölü'nün eşsiz manzarasınıda izlemeyi ihmal etmediler.

Toplamda 8 saat süren zirve tırmanışında 34 sporcu zirveye başarılı bir şekilde ulaşırken diğer sporcular ise bazı sebeplerden dolayı zirve yapamadılar.

 Cilo Dağcılık Kulübü Derneği Başkanı Hacı Tansu öncülüğünde tırmanışa katılan Hakkari ekibi performansları ile göz doldurdu. Tırmanış hakkında bilgi veren Cilo Dağcılık Kulübü Derneği Başkanı Hacı Tansu, Tırmanışı düzenleyen Van Patika Doğa Sporları Kulübüne teşekkür ederek, yapılan şenliğin oldukça profesyonelce ve gerçek bir sporcu disiplini ile yapıldığını söyledi. Organizasyonun sorumlu rehberi Nejdet Bozkurt şahsında emeği geçen herkese teşekkür eden Tansu, Kaliteli  ve güzel bir faaliyet oldu' dedi.

20170709_084821.jpg20170708_132614.jpg_mg_0852.jpg_mg_0898.jpg

34-dagci-artos-a-tirmandi.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.