Hakkarili Dağcılar 2 Bin 400 Rakımlı Vatan Dağı'na Tırmandı

Hakkarili Dağcılar 2 Bin 400 Rakımlı Vatan Dağı'na Tırmandı

Hakkari CİSAD organizasyonuyla bir grup dağcı, kentteki dağları turizme kazandırılmak amacıyla 2 bin 400 rakımlı Vatan dağına zorlu bir tırmanış gerçekleştirdi. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

 Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD) organizasyonuyla aralarında Dağcılık Federasyonu Hakkari il Temsilcisi Naci Ertunç'da bulunduğu toplam 12 dağcı, Hakkari kent merkezinin arka tarafında bulunan Vatan Dağı'na zorlu bir tırmanış gerçekleştirdi. Sabah erken saatlerinde yola koyulan dağcılar, tipi ve fırtınaya rağmen zirveye çıkmayı başardılar.

AMAÇ, HAKKARİ'NİN DAĞLARINI TURİZME KAZANDIRMAK

Organizasyonu gençekleştiren Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari il Temsilsici Naci Ertunç, tek amaçlarının Hakkari'nin dağlarını turizme kazandırmak olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Bugün Vatan Dağı zirve tırmanışı gerçekleştirmeye çalışacağız. 12 dağcı arkadaşımız katıldı. Pandemiden dolayı hafta sonlarını biz faliyetlerimizi kısıtlamadan dolayı yapamıyoruz. Peyderpey faliyetlerimiz oluyor. Biz sadece Hakkari merkezine yakın tepelerde ve dağlarda faliyetlerimiz sürecek. Allahın izni ile bundan sonra da faliyetlerimiz devam edecek. Tüm dağcı arkadaşları buraya davet ediyorum. Tek amacımız Hakkari'nin dağlarını turizme kazandırmasıdır."

2-20210218130400.jpg5-815.jpg9-201.jpg

25-013.jpg26-011.jpg10-185.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.