Hakkarili Avşin kalbini çantasında taşıyor

Hakkarili Avşin kalbini çantasında taşıyor

Kalp yetmezliği bulunan 16 yaşındaki Hakkarili Avşin Demir, 2 yıldır kalbini çantasında taşıyor. Avşin, bağış yapılacak kalp ile hayata tutunacağı günü iple çekerken, aile ise maddi ve manevi destek bekliyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari’nin Geçitli Köyünde tarım ve hayvancılık ile uğraşan Ferah-Hamit Demir çiftinin 7 çocuğundan biri olan Avşin Demir, 2019 yılı başında nefes alma ve yürüme güçlüğü çekmeye başladı.

Doktor Avşin'e kalp yetmezliği teşhisi koydu. Aile kızları için seferber oldu ve Avşin'e Ankara Cebeci Hastanesi'nde yapay kalp takıldı. Avşin şimdi çantasındaki kalp destek cihazı ile yaşama tutunuyor.

2019 yılında kalp yetmezliği teşhisi konulan 16 yaşındaki Hakkarili Avşin Demir’e yapay (lvad) kalp takıldı. Sağlığına kavuşmak için kalp nakli bekleyen Demir, 2 yıldır Ankara’da tedavi görüyor.

Kızının tedavisi için bütün imkanlarını seferber ettiğini belirten anne Ferah Demir, “Kızım gencecik yaşında bu hatalığa yakalandı. Avşin su anda yapay kalple hayata tutunuyor. Kalp bağışı olması durumunda yeni kalbine kavuşmasını dört gözle bekliyorum" diye konuştu

Ankara’da ev kiraladığını, maddi olarak zor durumda olduklarını söyleyen Anne Demir, yaşadıkları bu zorlu süreçte liseyi bitirmiş 4 çocuğunun okutamadığı için üzgün olduğunu ifade ediyor.

Hayırseverlerden ve devletten yardım eli beklediğini sözlerine ekleyen Anne Demir, “Kızımın gözlerindeki ışıltının sönmemesi için maddi ve manevi olarak desteğinize ihtiyacım var” dedi.   

Öte yandan Demir ailesi, 16 yaşındaki kızları Avşin'e üzülürken bu kez abla Rojbin Öcü'ye (Evli) de Van'da kalp yetmezliği teşhisi konuldu.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Prof. Dr. Ömer Bayezid tarafından Rojbin Öcü'ye yapay kalp takılıp kalp nakli bekleme sırasına alındı.

16 yaşındaki Avşin Demir, "İkizimin de kalbi çantamızda. Görenler içinde kalp destek cihazları olduğunu görünce şaşırıp kalıyor. İnanmak istemiyorlar" dedi.

1-001.jpgavv.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum