Hakkari'den Suriye'ye 400 Komando timi!

Hakkari'den Suriye'ye 400 Komando timi!

Türkiye'nin İdlib'de Esed'e verdiği sürenin dolmasına kısa süre kala sınırda sıcak gelişmeler yaşanıyor. TSK, operasyon hazırlığı kapsamında Hakkari Yüksekova'da görevli olan 400 komandoyu uçakla Hatay havaalanına sevk etti.

Esed Rejimi, İdlib'de masum sivilleri katletmeye devam ederken, Türk askerinin bölgedeki varlığı da artırılıyor.

400 KOMANDO SEVK EDİLDİ

Suriye sınırındaki birliklere takviye amaçlı Hakkari Yüksekova'da görevli olan İstanbul 23. Tugayına bağlı 400 komanda, askeri uçakla Hatay'a geldi. Takviyeye gelen 400 komanda sınır ötesi düzenlenen operasyonda görev alacağı öğrenildi. Komandolar, sivil otobüslerle sınır birliklerine sevk ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esed'ın saldırıları durdurması için şubat ayının sonuna kadar süre vermişti. Sürenin yavaş yavaş sona gelmesiyle birlikte bölgede, Türk askerinin varlığı da artış gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.