Hakkari'den Irak'a geçişler, yeniden başladı

Hakkari'den Irak'a geçişler, yeniden başladı

Pandemi nedeniyle geçici olarak kapatılan, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Irak'a açılan Üzümlü Sınır Kapısı, koronavirüs tedbirleri kapsamında tekrar hizmete açıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Irak sınırındaki Hakkari Çukurca'da bulunan Üzümlü Sınır Kapısı, koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle geçen yıl geçici olarak kapatıldı. Vali İdris Akbıyık'ın dün sosyal medyadan duyurmasının ardından sınır kapısı, alınan tedbirler kapsamında bugün açıldı. Üzümlü Sınır Kapısı'ndan geçişler, Çukurca Kaymakamı Hasan Kurt, Belediye Başkanı Ensar Dündar, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Acar ve Gümrük Müdürü Muhammet Akyıldız'ın katılımıyla yeniden başladı. Kaymakam Kurt ve beraberindeki heyet ise Irak Serzer Sınır Kapısı Müdürü İrfan Bervari'yi ziyaret etti.

Yöre halkı için sınır kapısının önemli olduğunu belirten Çukurca Kaymakamı Kurt, pandemi kuralları çerçevesinde yeniden hizmete açıldığını kaydederek, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz yıl Mart ayında İçişleri Bakanlığı'mızın gönderdiği genelge çerçevesinde ve bütün dünyada yaşanan pandemi nedeniyle sınır kapılarımızı kapattık. 11 Haziran'da da bakanlığımızdan gelen genelge ile sınır kapılarımızı açtık. Yolcu giriş- çıkışları da açıktı fakat Irak Serzer Gümrük Kapısı tarafından yolcu giriş- çıkışı kabul edilmediği için fiilen sınır kapımızı açamamıştık. Şimdi Irak Serzer Gümrük Kapısı kendilerine gelen yazı ile gümrük kapısını açtı. Bizde sınır kapımızı bugün itibarıyla açmış bulunmaktayız. Bölgemiz için hem ekonomik hem de sosyal yönden önemli bir sınır kapısı. Yöre halkımızın karşıda akrabaları var ve alışverişleri var. İnşallah pandemi kuralları çerçevesinde yolcu giriş- çıkışlarını yapıyoruz. Bir aksilik olmadan biz sınır kapımızı sürekli aktif halde tutacağız. Bölgemiz için Hakkari’miz, Çukurca’mız için hayırlı, uğurlu olsun."

Belediye başkanı Ensar Dündar ise, Yaklaşık bir yıldır sınır kapımız kapalıydı bu gün itibarıyla açıyoruz bu pandemiden dolayı aslında vatandaşlarımız çok zor günler geçirdi inşallah bun günden sonra   sınır kapımız açılıyor.hem Türkiye hem de kuzey ırak vatandaşlarımız yaralanacağı için çok mutlu olurlar inşallah ticaretin artması ile Çukurca'mızın Hakkari'mize çok güze hizmetler olacağı inanıyoruz dedi.

11-140.jpg5-820.jpgimg_0441.jpgimg_0474.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum