Hakkari'den Elazığ ve Malatya'ya yardım

Hakkari'den Elazığ ve Malatya'ya yardım

Hakkaride, Elazığ ve Malatya'daki depremzedelere için başlatılan yardım kampanası kapsamında toplanan yardım malzemeleri Elazığ ve Malatya'daki depremzedelere gönderildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'den deprem bölgesi için toplanan yardım malzemeleri Hakkari Valisi ve  Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, kamu kurum ve kuruluşların amirleri katıldığı programın ardından deprem bölgesine gönderildi.

Valilik önünde düzenlenen programda bir konuşma yapan Hakari Valisi İdris Akbıyıķ, Elazığ ve Malatya'da meydana gelen depremin ülkeyi yasa boğduğunu söyledi.

Vali Akbıyık, şunları aktardı.''Yaşanan depremde 41 canımızı kaybettik.Allah bir daha bu tür felaketleri inşallah ülkemize göstermez.Ancak şu da bir gerçek ki, biz deprem kuşağı üzerindeyiz.Hakkari'de aynı şekilde, Anadolu'da birçok yer.Depremler olmadan önce de olduktan sonra da hazırlıklı olmamız  gerekiyor. Elazığ'a ,Malatya'ya  gerek Kızılay aracılığı ile gerekse de Afad aracılığıyla çok ciddi yardımlar yapıldı.Bizde Hakkarililer olarak, Hakkari Valiliği olarak sofrada bizimde tuzumuz olsun amacıyla 500 koli gıda paketi hazırladık inşallah birazdan yola çıkacak. Allah bugünleri bir daha yaşatmaması. Bu depremde göstermiştir ki Türk Milleti Hakkari'den Edirne'ye kadar tüm kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri ve vatandaşı ile hep birlikte beraber olarak depremin acılarını en aza indirmiştir.''

Gıda kolilerinin bulunduğu kamyon dualar eşliğinde Elazığ'a uğurlandı.

img-20200212-wa0002.jpgŕ

1-20200212171151.jpg2-20200212171151.jpgimg-20200212-wa0001.jpg

img-20200212-wa0003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum