Hakkari'den Diyarbakır'a gidip oturma eylemine katıldı

Hakkari'den Diyarbakır'a gidip oturma eylemine katıldı

Diyarbakır'da, çocuklarının bulunması için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan aile sayısı 143'üncü gününde, 2010 yılında kaybolan oğlu Ferzende (20) için Hakkari'den giden Vesila Alkan ile birlikte 75'e yükseldi.

 

Hakkari merkeze bağlı Demirtaş Köyü'nün  (Evranis) Oluklu mezrasından giden Vesila Alkan, 2010 yılında 10 yaşındayken kaybolan oğlu Ferzende için, bugün HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki eyleme katıldı.

 Vesila Alkan, oğlu Ferzende'nin 10 yıl önce diş ağrısı nedeniyle köyden Hakkari'ye gittiğinde kaçırıldığını söyledi.

 Oğlunun 4 yıl önce PKK içinde olduğunu öğrendiklerini anlatan Alkan, "4 yıl önce ağabeyiyle telefonla konuşmuş, 'Ablamın evine giderken parti beni götürdü ve daha sonra PKK'ya verdi' demişti. Yaralandığını ve ameliyat olduğunu söylemiş. Oğlumu parti nasıl götürmüşse getirsinler. Bu HDP almış, götürmüş PKK'ya vermiş. Ben umuyorum ve dua ediyorum bütün Müslümanlar için benim oğlum da gelsin. Oğlum gittikten sonra eğitimde yaralanmış ve ameliyat olmuş. Zaten bir iş de yapamıyormuş, gelmek istemiş, ama izin vermemişler. Elinde ve ayağından yaralanmış ve kulağının alt tarafından da ameliyat olmuş. Benim oğlum götürdüklerinde 10 yaşındaydı. Şimdi 20 yaşında. Gelsin askerlere, devletine teslim olsun. Ben oğlumun gelmesini istiyorum" diye konuştu.  DHA

555-002.jpg12u-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.