Hakkari'den 595 öğrenci "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında İstanbul'a gitti

Hakkari'den 595 öğrenci "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında İstanbul'a gitti

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Diyarbakır, Mardin ve Hakkari'den 258'i kız 595 öğrenciden oluşan ilk kafile İstanbul'a gitti.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, bakanlık tarafından 180 günlük eylem planı kapsamında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilden 15 yaş ve altı okul çağındaki 50 bin öğrencinin yurdun çeşitli bölgelerindeki 24 kente gönderilmesinin planlandığı bildirildi.

Açıklamada, iller arası kardeşlik köprüsü kurulması ve ortak kültürel değerlerin paylaşılmasının hedeflendiği proje kapsamında; Hakkari, Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Şanlıurfa'dan 14 bin öğrencinin İstanbul'a gelmesinin planlandığı aktarıldı.

Diyarbakır'dan 182 erkek ve 182 kız, Mardin'den 76 kız ve 111 erkek, Hakkari'den 44 erkek olmak üzere toplam 595 öğrencinin kente geldiği belirtilen açıklamada, misafir öğrencilerin ortak kültürleri paylaşma hedefine uygun olarak yaşıt öğrencilerin bulunduğu ailelerin yanında, ev ortamında misafir edileceği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.