Hakkari'deki yapılacak otel için böyle başlık attılar!

Hakkari'deki yapılacak otel için böyle başlık attılar!

En Son Haber Hakkari’deki Merga Bütan Kayak Merkezine yapılması öngörülen 100 yataklı otel  haberini çarpıtarak okurlarına sundu. Haberin sunuş biçimi tepkilere neden oldu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın desteği ile 'Hakkari dünyaya açılıyor' projesi kapsamında, 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'ne 100 yataklı otel yapılacağını açıklamıştı. 

Vali İdris Akbıyık dün Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray otelin inşası için protokol sözleşmesini imzalamıştı. . 

İnternet ortamında yayın yapan En Son Haber söz konusu otel ile ilgili yaptığı haberi ‘Tasarruf tasarruf deyip, Hakkari’ye 50 milyon TL’lik kayak merkezi yaptık yetmedi, otel de olsun dediler’ şeklinde çarpıtarak okuyucusuna sundu. 

Haberi Twitter hesabından paylaşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kayak merkezinin 50 milyon lira değil 10,7 milyon liraya mal olduğunu dile getirdi ve otelin bölge ekonomisine katkı sağlayacağını ifade etti.
Bakan Varank, hesabında otelle ilgili şu ifadeleri kullandı. "Kayak Merkezi 50 değil 10,7 Milyon TL'ye mal oldu.
2- Kayak merkezi başarılı bir adım. Irak ve İran'dan turist çekiyor, otel ihtiyacı ortaya çıkıyor. Yılın ilk 5 ayında kayak merkezini 80 bin kişi ziyaret etti. Şimdi 120 yatak kapasiteli otel yatırımı ile kayak merkezinin ziyaretçisi artacak, yeni gelir kapısı oluşacak. Hakkari'deki otel ihtiyacı da karşılanacak. Kalkınma ajanslarının görevi bölgesel kalkınma projeleri geliştirmek, yerel ekonomiye katkı sağlamak. Yıllardır terörle anılan bölgenin böyle yatırımlar sayesinde artık turizmle anılmasından kim niye rahatsız oluyor?"

Hakkari Valisi İdris Akbıyık ve Ak Parti Hakkari İl Başkanı Emrullah Gür Bakan Varank’ın Twitter paylaşımını retweetledi.

Öte yandan Ak Parti Hakkari İl Başkanı Emrullah Gür haberin sunuş biçimine tepkisini şu cümleler ile dile getirdi: “ Sayın Bakanım Ülkemize ve İlimize karşı olan hassasiyetlerinizi iyi biliyoruz.Bu tür yatırımların bölgeyi kalkındıracağı, toplumsal huzur ve kardeşliğe vesile olacağı hakikati bazı sözde basın kuruluşlarını korkutmakta, yalan ve iftira dolu haberler ile hakikati çarpıtmaktadırlar”
1-20190806071515.jpg2-20190806071515.jpg3-975.jpg4-722.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum