Hakkari'deki STK'lardan Hollanda'ya tepki

Hakkari'deki STK'lardan Hollanda'ya tepki

Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na uçuş izni vermeyip Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’yı sınır dışı edilmesi Hakkari’de protesto edildi.

ZEKİ DARA/HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Memur-Sen, İHH ve Ensar Vakfı gibi sivil toplum örgütlerinin üyesi olduğu Hakkari Hak ve Dayanışma  (HAKDA) Platformu ile Yüksekova’daki bazı sivil toplum örgütü temsilcileri hükümet ile Hollanda arasında yaşanan kriz ile ilgili açıklama yaptılar.

Hakkari Adliyesi önünde düzenlenen basın açıklaması öncesi polis yolu trafiğe kapattı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açıklama HAKDA Hakkari Dönem Sözcüsü Nihat Gür tarafından okundu.

‘Ülkemize karşı oluşturulan şer ittifakının niçin bu kadar alçaldığını biliyoruz’ diyen Gür, ‘Haçlı’ ittifakına karşı, Ümmetin tüm kavimlerinin birlik olması gerektiğini savundu.

İslam coğrafyasındaki haçlı zihniyetinin eli kesmedikçe sömürü ve fitnenin son bulmayacağını ileri süren Gür,  “Almanya ile başlayan, Hollanda ile zirve yapan karanlık zihniyetin aslında kendi değerler putunu yemekte olduğuna şahitlik etmekteyiz. Demokrasi diyen, kadın hakları diyen Batı uygarlığının maskesi düşmüş, bizim bildiğimiz ama kabul etmedikleri gerçek yüzleri ifşa olmuştur” dedi.

Hakkari HAKDA Platformu, Yüksekova YÜSİH Platformu ve Durankayalı kardeşlerimiz ile birlikte, Hollanda’nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya yönelik tutumu kınadıklarını belirten Gür, “Hakkari halkı olarak, aynı zamanda gelinimiz olan Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’ya karşı yapılan bu çirkin ve edepsiz tavrı lanetliyoruz. Sayın Bakan, öncelikle bir Kadın olarak Hollanda polisince büyük bir haksızlığa ve terbiyesizliğe maruz bırakılmıştır. 'Nazi Artığı Hollanda', tüm diplomatik nezaketleri aşan bir hakarette bulunmuş, uluslararası diplomasi ahlakına ve kadın haklarına ne kadar değer verdiğini Batı uygarlığı adına göstermiştir” diye konuştu.

Gür, Hakkari halkı adına, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya göstermiş olduğu  duruş nedeniyle teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından grup sesiz bir şekilde dağıldı.

1-019.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum