Hakkari’deki okullarda ‘Beyaz Bayrak’ denetimi

Hakkari’deki okullarda ‘Beyaz Bayrak’ denetimi

Hakkari’de hijyen ve eğitimde yaşam kalitesini yükselterek ’Beyaz Bayrak’ hak kazanabilecek okullarda denetim yapıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla yürütülen “Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul” Projesi kapsamında Milli Eğitim, Sağlık ve Tarım Müdürlüğünden oluşturulan denetim ekibi, okulları denetledi. 

Proje ile ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, okul idarecilerinin gayretlerinin projenin geleceği açısından ümit verdiğini belirterek, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın beden ve ruh sağlığının korunması, geliştirilmesi, öğretmen ve öğrencilerimize sağlıklı bir ortam oluşturmak ve öğrencilerimize temizlik, hijyen ve sağlık konusunda duyarlılık kazandırılması temel önceliğimizdir. Beyaz Bayrak’ ve ‘Beslenme Dostu Okul’ Projesi ile okul sağlığının korunması ve fiziki ortamlarının daha iyi düzeye çıkarılmasını amaçlıyoruz. Okullarımızın eğitim kurumları olması hasebiyle eğitim sürecinde sağlığına ve çevresine duyarlı nesiller yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz. Bu yıl başarı gösterecek okul sayısının daha fazla olmasını hedefliyor, şimdiden gayret gösterecek okullarımıza kolaylık ve başarılar diliyorum." diye konuştu. 

Değerlendirme komisyonu, merkez ve ilçelerde saha ziyaretlerine devam edeceği belirtildi.

1-20200219115951.jpg

2-20200219115759.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.