Hakkari'deki KESK'lilerden Başbakanlığa faks

Hakkari'deki KESK'lilerden Başbakanlığa faks

KESK heyeti “OHAL Değil Demokrasi’ şiarı ile başlatılan kampanya kapsamında Hakkari’ye geldi. KESK’liler KHK mağdurlarının durumuna dikkat çekmek için Başbakanlığa faks çekti.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

KESK, DİSK, TMOBB ve TTB ‘OHAL’e Hayır’ şiarıyla 3 ay sürecek bir kampanya başlattı.

Kampanya çerçevesinde startı verilen il gezileri için Hakkari’ye gelen KESK MYK üyesi Elif Çuhadar, BES MYK üyesi Aziz Özkan, Tüm-Belsen MYK Üyesi Meliha Beysülen, Yapı Yol –Sen MYK üyesi Havva Avcı kamu emekçileri ile bir araya geldiler. 

Kampanya ile ilgili sendika binasında basın mensuplarına açıklama yapan KESK MYK üyesi Elif Çuhadar ‘OHAL Değil Demokrasi İstiyoruz’ talebi ile bir dizi çalışmalar yürüttüklerini söyledi. 

‘3 ay sürecek ‘OHAL’e Hayır’ kampanyası başlattık’ diyen Çuhadar, “O halde demokrasi istiyoruz talebi etrafında çeşitli çalışmalarımız olacak. İş yerlerimizde ki emekçilerle demokratik bir ortamda insanca yaşama koşulu ve insanlara yakışır bir ortamın sağlanması için mücadele ediyoruz. Bugün de yine merkezi olarak tüm illerde OHAL Komisyonu çalışmalarının bir an önce tamamlayıp ihraç edilen bütün kamu çalışanlarına hukuki yollarının mahkeme yollarının artık derhal açılması gerektiğini bu mağduriyetlerin artık sürdürün memesi gerekçesiyle bugün bütün ileride faks eylemimiz var. OHAL komisyonu göstermelik olarak kuruldu. Yaklaşık bir yılı aşkın bir süredir KHK ile kurulan 7 kişilik kurulan bu komisyon halen çalışmalarını sonuçlandırmadı 1 buçuk yıldır da herhangi bir bilgi verilmedi. Bu mağduriyetler varken sendikalı arkadaşlarımızın hukuki sürecini takip edeceğiz.  Ama maalesef iktidar bu kanalı halen henüz açmıyor bu noktada da 25 bin  dava dosyası AİHM tarafından OHAL komisyonu adres göstererek iade edildi. Bizim talebimiz KHK ile ihraç edilen bütün kamu emekçilerinin derhal işlerine geri dönmesidir bu noktada da adli yolların açılmasıdır” dedi. 

Açıklamanın ardından KESK’liler KHK mağduru emekçilerin durumuna dikkat çekmek ve işlerine iade edilmesi talebi ile Hakkari Postanesinden Başbakanlığa faks çekti.

KESK heyetinin akşam saatlerinde sendika üyeleri ile basına kapalı bir değerlendirme toplantısı yapacağı belirtildi. 2-231.jpg3-180.jpg1-264.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.