Hakkari’deki imalathanelerde hijyen skandalı!

Hakkari’deki imalathanelerde hijyen skandalı!

Hakkari’de unlu mamul üretimi yapan imalathanelerde hijyen skandalı ortaya çıktı.

İl Sesi Gazetesi'nden Hikmet Temeş'in haberine göre, Kent merkezinde bir iş yerlerine ait unlu mamul imalathanelerinde gün yüzüne çıkan hijyen sorunu pes dedirtti. Temizlik ve hijyenin yok sayıldığı imalathaneler fotoğraflarlarken üretim yapılan ortamda bulunan skandal görüntüler gözlerden kaçmadı. 

İnsan sağlığının adeta yok sayıldığı imalathaneler pislikten geçilmezken, kullanılan malzemelerin bulunduğu ortamdaki rutubet ve nemden neredeyse çürümeye yüz tutmuş duvarla ise olayın vahamiyetini gözler önüne seren başka bir faktör. Özellikle tüketici sağlığının hiç düşünülmediği ve pislik içinde yüzen ortamlarda hazırlanan ürünler, vatandaşların yanı sıra üretimi yapan çalışanlarında sağlığını tehdit edecek boyutlara ulaştı.Çalışanların kendi sağlıklarını da riske attığı imalathaneler de havalandırmanın yetersiz olduğu, yağ tenekelerinin rutubet ve nem kokan ıslak yerlerde üst üste yığıldığı gözlenirken,  açık olan kapıları ile pislikten geçilmeyen lavabolarda dikkatlerden kaçmadı. 

Kent merkezinde vatandaşın sağlığının hiçe sayılarak üretimin yapıldığı benzer bir çok imalathane bulunurken, bunların en son ne zaman denetlendiği, ve kaçının sağlık standartlarına uygun hijyen koşullarında üretim yaptığı da kafalarda soru işareti olarak kaldı. 

Mevcut duruma bakıldığı zaman denetimden tamamen bağımsız bir şekilde üretim yaptıkları anlaşılan imalathanelerde üretilen ürünlerin insan sağlığına ne kadar etki ettiği ve tüketicilerin önlerine hazır bir şekilde servis edilen ürünlerin ne kadar hijyenik bir ortamda üretildiğini sorgulamadan tüketmesi ise durumu vahimleştiren en büyük sorun olarak çıkıyor karşımıza.  
Hijyen konusundaki sıkıntı ve sorunu tüketici hatlarını arayarak dile getirmeye çalıştıklarını ifade eden bir çok vatandaş, kendilerine herhangi bir dönüş yapılmadığını ifade ederek, bu durumda sağlıklarının Allaha emanet olduğunu kaydederek tepkilerini dile getirdiler. Yetkilileri göreve çağırarak, satış yapılan yerlerin yanı sıra özellikle insan sağlığıyla adeta alay edilerek hiçe sayılan imalathanelerin daha sıkı ve kısa zaman aralıklarıyla denetlenmesini istediklerini belirttiler.  

basliksiz-2-001.jpgunnamed-(3)-005.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.