Hakkari’deki heykel sergisine büyük ilgi!

Hakkari’deki heykel sergisine büyük ilgi!

Hakkari Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Firdevs Sağlam, Hakkari’nin açtığı ilk heykel sergisi devam diyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari’de ürettiği eril ve dişil formlar üzerinde çalışma yapan ve yurt içi ile yurt dışında sergiler düzenleyen Dr. Öğretim Üyesi Sağlam’ın açtığı sergi beşinci gününde devam ediyor.

Çevre Yolu üzerinde bulunan ve pandemiden dolayı kapandığı için sanat evine dönüştürülen çayevindeki sergiye üniversitedeki öğretim görevlileri ile Hakkarili vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Sergiyi izlemeye gelen Melike Duran, İlk defa böyle bir sergiye katıldığını belirterek, Hakkari’de bu tür sergilerin düzenlenmesini istediklerini söyledi.

Hakkari Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gülçin Kaya da, serginin Hakkari için çok önemli bir değer olduğunu kaydederek, “Bunun için öncelikle Firdevs Hoca’ya teşekkür ediyorum. Çünkü kullanmış olduğu formlar yünik ve özelikle Hakkari’de görmek ayrıca gurur verici. Şuana kadar gördüğüm sanat galerilerinde, gördüğüm sergilerde Firdevs Hoca’nın yapmış olduğu yapıtların gerçekten uluslar arası düzeyde olduğunu belirtmek isterim. Buda ayrıca gurur verici. Özelikle bu serginin Hakkari’de yaşayan insanlara yönelik açılan bu dergi için de teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Hakkari Üniversitesi Çölemerik Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Hüseyin Bala ise bu çalışmadan onur duyduğunu ifade ederek, “Hakkari’de böyle bir heykel çalışması ilk kez yapılıyor. Kişisel olarak böyle bir çalışmanın yapılması da ayrı bir çalışma ve beceri gerektiriyor. Büyük bir emek gerektiriyor. Tek başına yapılmış. Alçı işinden tutun, alçının kırılması, alçıyı kendi yapması, gördüğüm o emek karşısında gerçekten hayranlık duydum. Güzel bir sergi, tabi soyut bir kavram konusu üzerinde işlendiği için bazı sorular sormak zorunda kaldım. Ve bunun karşılığında da cevaplar aldığımda da gerçekten şaşırdık” şeklinde konuştu.

Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Firdevs Sağlam, ise eril ve dişil formlar üzerinde soyut kavramların sergilendiği heykel sergisinin dördüncü gününde yoğun ilgi ile karşılandığını söyledi.

Hakkarililere ilgileri nedeniyle teşekkür eden Sağlam, serginin 28 Aralık Pazartesi gününe kadır açık olacağını söyledi.

1-20201224225619.jpg2-20201224225619.jpg

5-781.jpg6-571.jpg

3-20201224225619.jpg4-20201224225619.jpg

7-399.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.