Hakkari’de Zaviye Okçuluk Spor Kulübü açıldı

Hakkari’de Zaviye Okçuluk Spor Kulübü açıldı

Hakkari’de bu yıl hizmete giren “Zaviye Okçuluk Spor Kulübü” üniversite öğrencilerine ilk profesyonel eğitimlerini vermeye başladı. Kulüp başkanı Ercan Orakçı federasyon temsilciliği içinde destek istedi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

 Hakkari’de aktif olarak faaliyet gösteren spor dallarına bir yenisi eklendi. Merzan şehir stadında Zaviye Okçuluk Spor Kulübü Başkanı Ercan Orakçı ve antrenör Selim Biçer tarafından üniversite öğrencilerine verilen ilk eğitimler nefes kesti. Buradaki eğitimler esnasında açıklamalarda bulunan Kulüp başkanı Ercan Orakçı, Hakkari’de okçuluk sporunun bir ilk olduğunu belirterek ilk eğitimlerini üniversite öğrencilerine yönelik verdiklerini söyledi. 

Orakçı,” Bu yıl Hakkari’de okçuluk spor kulübünü açtık. Kulübümüzün maddi imkanları yok denecek kadar az.  Şuan elimizde 4 yay ve bir adet samon hedef tahtası var. İlk antrenmanımızı açık havada üniversite öğrencilerine verdik. Türkiye Okçuluk Federasyonun da tesciliğimiz olmadığı için eğitim veren sporcularımızı yarışmalara götüremiyoruz. Federasyonda ilimizi temsil etmek için tescil ücretini yatırmalıyız. Bu ücret sağlanırsa federasyon yarışmalarında Hakkari’yi diğer spor dallarında olduğu gibi en iyi şekilde temsil ederiz” diye konuştu.

Okçuluk eğitimi alan Hakkari Üniversitesi İngilizce bölümü örencisi Gaziantepli Merve Baykuş ise, okçuluğun fiziksel olduğu kadar aynı zamanda zihinsel bir spor olduğunu ifade ederek, okçuluk sporunun Hakkari’de destek verildiği taktirde başarılar elde edeceğine inandığını söyledi. 
Samon hedef tahtasına bırakılan balonlara bir birinden başarılı atışlar yapan sporcular antrenmanları için kendilerine yer tahsisinde bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal’a teşekkür etmeyi unutmadı.  

dsc_3834.jpgdsc_3880.jpgdsc_3886.jpgdsc_3895.jpgdsc_3898.jpgdsc_3903.jpg

dsc_3872.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.