Hakkari'de Zap zuyunda boğulan 2 gencin sınıflarında hüzün

Hakkari'de Zap zuyunda boğulan 2 gencin sınıflarında hüzün

Çukurca'da serinlemek için girdikleri Zap Suyu'nda akıntıya kapılarak boğulan amca çocukları lise öğrencileri Yusuf (17) ve Hacı Erdal'ın (16) okullarında yas vardı.

MEHMET-ÖZKAN-DHA

Hakkari'de serinlemek için girdikleri Zap suyunda akıntıya kapılıp boğulan lise öğrencileri Yusuf ve Hacı Erdal'nın okullarında, büyük üzüntü hakim. Bugün dersin yapılmadığı sınıflarında, Boğulan iki öğrencinin sıralarına fotoğraf ve karanfiller bırakıldı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesine 6 kilometre uzaklıkta bulunan Narlı köyünde serinlemek için zap suyuna giren Yusuf Erdal (17) ile kuzeni Hacı Erdal (16), akıntıya kapıldı. Bu sırada dere kıyısında bulunan başka bir arkadaşları tarafından boğulduklarını fark edilerek Jandarma ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen Jandarma da rafting ekibinden yardım istedi. Yapılan aramada, iki kuzenin cansız bedenine ulaştı. 

Çukurca Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kuzenlerin cenazeleri, yapılan otopsinin ardından ailelerine teslim edildi. 

'OKULLARINDA DERS YERİNE YAS VARDI'

Hacı Erdal'ın okuduğu Hakkari Fen Lisesi ve Yusuf Erdal'ın okuduğu Teknokent kolejindeki öğretmenler ve öğrenciler yasa boğuldu. 10-D sınıfında Hacı Erdal ve 12-D sınıfındaki Yusuf Erdalın oturduğu sıraya fotoğraf ve karanfiller bırakıldı.

Yakın arkadaşlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan öğrencilerden Yusuf Akın, "Arkadaşımızla aynı sınıftaydık hep güler yüzlü espiri yapmayı seviyordu. kendini herkese sevdirirdi biz hepimiz onu çok seviyoruz, çok üzgünüz" dedi. 

Yusuf Erdal ve Hacı Erdalın cenazeleri boğuldukları Narlı köyünde toprağa verildi.

 

1-20191007121921.jpg2-20191007121921.jpg4-763.jpg6-380.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum