Hakkari'de Z- Kütüphanenin açılışı yapıldı

Hakkari'de Z- Kütüphanenin açılışı yapıldı

İstanbul Şişli Milli Eğitim Müdürlüğünün desteği ile Gazi İlk ve Ortaokulunda oluşturulan kütüphanenin açılışı yapıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'de, İstanbul Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçedeki bazı okulların desteği ile  Gazi İlk ve Ortaokulu'nda oluşturulan Z - Kütüphane açıldı.

Sümbül Mahallesi'ndeki Gazi İlk ve Ortaokulunda kurulan kütüphanenin açılışına Hakkari Valisi İdris Akbıyık, xŞişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kütüphanenin açılışında konuşan Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Şişli Milli Eğitim Müdürü, iş adamları, esnaf ve okul müdürlerinden oluşan heyetin Hakkari'ye geldiğini söyledi.

Vali Akbıyık, görece geldiği ilk günden beri birinci önceliğinin eğitim olduğunu vurgulayarak, "Gerçekten Hakkari'nin de İstanbul'un da dünyanın da birinci meselesi kitap, eğitim diyoruz. Bizim de bu deryada bir damla katkımız olursa kendimizi mutlu hissederiz. Bundan dolayı burada birçok proje yapıyoruz. Kitap insan kadar, insan kitap kadar kıymetlidir. Geldiğimiz günden bugüne kadar 10 binin üzerinde kitap okuttuk. Hakkari'nin gündemi artık şiddet değil. Kötü imaj geride kaldı. Hakkari okumak istiyor, kültürel, sosyal, sportif faaliyet yapılmasını istiyor. Bu doğrultuda birçok etkinlik gerçekleştirdik. Kentin turizm potansiyeli oldukça yüksek. Buna yönelik de festivaller düzenleyeceğiz. Hakkari Türkiye'nin Alpleri, İsviçresi. Kütüphanenin kurulmasında destek veren herkese teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

Hakkari'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu anlatan, Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür ise, bir dönem Vali Akbıyık ile çalıştıklarını dile getirdi.

Yentür şunları söyledi: "Bugün Hakkari'deyiz. Bizim gönlümüzün ayrı bir parçası. Coğrafyası sert ama yüreği bir ipeksi dokunuş kadar yumuşak. İnsanların sıcakkanlılığı, misafirperverliği kısa sürede bizim üzerimizde olumlu etkiler bıraktı. Bu kütüphanenin dünyaya açılan bir pencere olduğunu düşünüyorum. İnşallah biz de çok kıymetli öğretmen ve öğrencilerimizi ağırlamak isteriz."

Konuşmaların ardından Vali Akbıyık, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ile Yentür, kütüphaneyi gezdi.

Yentür ve beraberindekiler, programın ardından Vali Akbıyık'ı makamında ziyaret etti.

foto-galeri-icin-tiklayiniz-005.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.