Hakkari'de yüz yüze eğitimde sorun yok!

Hakkari'de yüz yüze eğitimde sorun yok!

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, yüz yüze eğitimin birinci haftasının sona ermesinin ardından yapılan değerlendirme toplantısında eğitimde olumsuz bir durumun olmadığı bilgisini verdi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

6 Eylül'de başlayan ve yüz yüze eğitimde ilk hafta geride kalırken, Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür başkanlığında, il müdür yardımcısı, şube müdürleri ve eğitim yöneticileri ile bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda Covid-19 tedbirleri, yüz yüze eğitim, DYK, okullarda hijyen, okulların genel durumu ele alındı. 

Toplantıda konuşan Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, bir haftalık bir süreci geride bıraktıklarını belirterek kent genelinde okullarda olumsuz bir durum olmadığını, süreci yakından takip ettiklerini söyledi. 

Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen algoritmaya göre hareket ettiklerini ifade eden Gür, "İlkokul, ortaokul ve liselerde iki, okul öncesi sınıflarda ise bir pozitif vaka çıktığında o sınıf karantinaya alınıyor. Bakanlığımız, illerden haftalık rapor isteyerek, Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içerisinde, süreci yakından takip ediyorlar" dedi. 

Hakkari öğretmenlerin yüksek aşı oranları ile en güvenli il olduğunu hatırlatan Gür, "Velilerimiz rahat olsunlar. Şu anda olumsuz, tedirgin olunacak bir durum söz konusu değil. Süreci sürekli takip ediyor, okullardan bilgi alıyoruz," ifadelerini kullandı.

Okulların çocuklar için en güvenli yer olduğunu dile getiren Gür açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı.

"Velilerimizin de okul dışında önlemlere uymalarını bekliyoruz. Okul dışındaki yaşamda, anne babalar kurallara riayet ederse, okullarımızda da sıkıntı yaşamayız. Bu hassas dönemde hep birlikte belirli bir plan çerçevesinde uygulanması gereken kuralları ve talimatları yerinde ve zamanında uyguladığımız sürece yüz yüze eğitimi devam ettirebiliriz. Valimiz Sayın İdris Akbıyık'ın himayelerinde, titiz bir çalışma ile ilimizde, eğitimin her kademesindeki okullarımızı, sağlıklı ve güvenli ortamlarda, eğitim ve öğretime açtık. Hakkari Eğitim Ailesi olarak öncelikle bu süreçte özverili çalışmalarından dolayı yönetici, öğretmen ve personellerimize, desteğini esirgemeyen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum