Hakkari’de yöresel ürünler fuarı açıldı

Hakkari’de yöresel ürünler fuarı açıldı

Hakkari’de bir organizasyon şirketi tarafından 25 ilin yöresel ürünlerinin tanıtıldığı fuar açıldı. Hakkarililerin büyük ilgi gösterdiği fuar 10 gün boyunca açık kalacak.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Mersin merkezli Aynur Şekerleme firmasının organizesi ve Hakkari Belediye Başkanlığının destekleriyle eski valilik binası önünde 25 ilin yöresel ürünlerin tanıtıldığı bir fuar açıldı. 

Hakkari'de faaliyet gösteren Eyyüp- Cihat Kılınç kardeşlere ait Marina Net Cafe'ni sponsorluğunda 01-11 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak olan fuarda ev yapımı gıdalar, giyim, kozmetik ürünleri gibi Hakkâri’de bulunan-bulunmayan bir çok ürün çeşidi yer alıyor. 

Fuarda; Kayseri’den sucuk, pastırma mantı; Gaziantep’ten her derde deva baharat çeşitleri; Isparta’dan kokulu ve şifalı doğal malzemelerden elde edilmiş sabun türleri, Aydın’dan zeytin ve zeytinyağı; Afyon’dan sucuk ve yayla kaymağı, Erzurum’dan çağ kebabı; Adıyaman’dan pestil, pekmez sucuğu, dibek kahvesi; Ayvalık’tan karadut ve nar ekşisi; Çorum’dan leblebi; Malatya’dan kayısı, tahin, pekmez ve ölüm dışında her derde deva olarak bilinen çörek otu ve yağı ve birçok organik ürün sergileniyor.

Yöresel ürünler etkinliği Organizatörü Nurettin Bilgili daha önce birçok ilde bu festivali düzenlediklerini, farklı illerden getirdikleri yöresel ürünleri Hakkari’de tanıttıklarını söyledi. 

Bilgili, Hakkarililerin de yöresel lezzetleri tatmalarını istediklerini vurgulayarak, “ Türkiye'nin birçok ilinden ürünlerimiz var. 25 farklı kentten getirdiğimiz pestil, tereyağı, kayısı sucuk, kahve, pastırma, tahin ve pekmez gibi ürünleri burada satıyoruz” şeklinde konuştu. 

Adana yöresine ait ürünleri satan Sevgi Fikircioğlu isimli esnaf ise şunları söyledi: “Sattığımız ürünler sağlık açısından çok önemlidir. Daha önce farklı yerlerde düzenlenen bu tür organizasyonlara katıldık. Ancak ilk defa Hakkari’ye gedik. Bunun için çok mutluyuz. Herkesin buraya gelmesini bekliyoruz. Bu tür organizasyonlar kardeşliği pekiştiriyor” dedi.

Yöresel tatlar fuar ve organizasyona katılan vatandaşlarda kentte ilk defa böye bir organizasyon kurulduğu için mutlu olduklarını dile getirdiler. 

6-149.jpg1-459.jpg2-429.jpg3-350.jpg4-302.jpg

5-213.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum