Hakkari'de Yollar buz pistine döndü

Hakkari'de Yollar buz pistine döndü

Hakkari'de etkili olan kar yağışı ile kışın kendini iyice his ettirdiği kentte yeni asfalt yapılan yollar buz pistine döndü.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'de gündüz eriyen kar sularının yollara akması ve gece soğuk havanın etkisi ile buz tutan yollarda araçlar yollarda kaldı. Şehrin bir çok noktasında öğrenci servisleri yollarda kalarak taşımalı öğrencilerini alamadılar. Merzan Mahallesi yolu tamamen buzlanınca Hakkari Üniversitesi araçları ve öğrenci servisleri yolda kaldı. Buz tutan yolların tuzlanmaması ise velilerin ve vatandaşların tepkisine neden oldu.  

Etkili olan kar yağışından sonra havanın biraz ısınması ile yeni yapılan yollar önce su kanallarına, ardından da buz pistine döndü. Son bir yıl içerisinde Hakkari kent merkezinde ve mahallelerde toprak yollar asfaltlandı. Ancak yapılan yolların kenarlarına gerekli miktarda kanal veya arklar yapılmayınca, eriyen kar suları yollara aktı ve buz haline geldi.  

Her yağış zamanında yollar su altında kalıyor kaldırımları olmayan yollarda yayalar zor durumda kalıyor. Özellikle de Kıran Mahallesi istikametinde olan Şehit Mehmet Ceyan caddesinin her iki tarafında kaldırım yok, yollar su altında veya buz tutuyor. 

ÖĞRENCİLER İSYAN EDİYOR

Aynı cadde üzerinde beş okul ve birkaç resmi kurumun olması nedeni ile sabah, öğlen ve akşam saatlerinde tehlikeli anlar yaşanıyor. Beş ayrı okulda yaklaşık 2 bin öğrencinin sürekli kullandığı yol ciddi tehlike barındırıyor. Kar yağışı ile buz tutan yolda bütün öğrenciler yayan gidiyor ve tehlikeli anlar yaşanıyor.

img_6076.jpgimg_6077.jpgimg_6072.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.