Hakkari'de yıl sonu şenliği düzenlendi

Hakkari'de yıl sonu şenliği düzenlendi

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2017 -2018 eğitim – Öğretim yılı yıl sonu şenliği düzenledi. Şenlik kapsamında TÜBİTAK’ın desteklediği okulların projeleri ile Halk Eğitim Merkezi çalışanlarının ürünleri sergilendi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Valilik önünde kurulan çadırlarda öğrencilerin hazırladığı 40 projenin yer aldığı fuarın açılışı; Vali Toprak ve beraberindekiler tarafından yapıldı.

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı büyük ilgi gördü.
Öğrencileri araştırmaya teşvik etmek, günlük hayatta ilişkisini kavratabilmek amacıyla eski valilik önünde düzenlenen fuarın açılışına Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Hakkari Vali Yardımcısı ve belediye başkan Vekili Cüneyit Epçim, Vali Yardımcıları Bekir Abacı, Nurettin Kahraman, İl Emniyet Müdür. S. Suat Dilberoğlu, Hakkari Barosu Başkanı Zeydin Kaya, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Şenliğin açılışında konuşan Hakkari İl Milli Eğitim müdürü Veysel Durgun; Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK arasında 2018 yılında başlatılan beşinci sınıftan on ikinci sınıfa kadar olan öğrencilerin kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerinde araştırma yaparak, yapmış oldukları araştırma sonuçlarını sergileyebilecekleri, izleyebilecekleri eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturma amaçladıklarını söyledi. 

Hakkari’de son birkaç yıldır eğitim öğretimin çok canlı ve çok yeniliklerle bir şekilde devam ettiğini aktarana Toprak, şunları kaydetti:

‘’Artık eğitim öğretim dediğimiz sezonlarda sadece derslere girip 40 dakika ders dinleyip, teneffüs yapıp evlere dönmenin döneminin en azından Hakkari’de benim gördüğüm kadarıyla sona erdiğini söyleyebilirim. Ben çoğu zaman abartı olmasın diye bu sporla iştikal ettiğimiz öğrenci sayısını çoğu zaman 25 - 26 bin olarak ifade ediyorum ama bugün Mili Eğitim Müdürü çok net olarak 35 bin 32 sayısını bizlere verdi. Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinden açılana kurslarda çocuklarımıza gerçekten can siparane ders verme, kurs verme heyecanı ile çalışan öğretmenlerimizle beraber inşallah ilmi yönden de üniversite hayatlarını devam etmede destek halindeyiz.

Biliyorsunuz okul öncesi eğitimde de Sayın Milli Eğitim Bakanımız bana en az 6-7 defa sordu bu rakamlar gerçek mi bu nasıl olur ben bunu Türkiye’nin her yerinden anlatacam şeklinde çünkü yüzde 85’in üstünde bir rakamdan söz ediyoruz. Bizde bunların doğru olduğunu tekrar tekrar ifade ettik ve Türkiye’nin her yerinden yaptığı konuşmalarda Hakkari’mizi örnek gösteriyor.

Beni çok sevindiren bir gelişme geçen sene arkadaşlarımızla burayı gezdiğimizde ben gurur duydum bazı stantlarda gözlerime inanmamıştım yani çocuklarımız o kadar güzel ilmi deney çalışmaları yapmışlar ki bunlara yatırım yapıldığından önem verildiğinde neler yapabileceklerini ipuçlarını gösterdiler. Bu sene 300 üzerinden projenin TUBİTAK tarafından kabul edilmesi buradaki beyinlerimizin, buradaki zihinlerimizin ne kadar gelişmeye açık olduğunu bize gösteriyorlar.’’ dedi.

Asırlık geleneğini sürdürmek için şenlikte olduğunu belirten Mısra Er isimli Öğrenci ise; Biz buraya kuaför bölümünün hem saç hem yöresel kıyafet gelini olarak canlandırmaya gelmişiz. Bu kıyafetler 60, 70 ve 80'lı yılların gelin kıyafetidir. ve biz asırlardır bu geleneğimizi sürdürüyoruz'' dedi.

Öğrenciler birbirinden ilginç projelerini Vali Toprak ve beraberindekilere tanıttılar. Hakkari Halk eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda kadının el emeğine dayalı ürünler ayrı bir çadırda sergilendi.

s1-005.jpg

2-477.jpg3-392.jpg

5-239.jpg4-337.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.