Hakkari'de yetkililerden destek bulmayınca müzeyi satışa çıkarttı

Hakkari'de yetkililerden destek bulmayınca müzeyi satışa çıkarttı

Hakkari'de emekli memur Halil İbrahimoğlu, 30 yıldır biriktirdiği ve evinin bahçesinde yaptırdığı iki katlı binada sergilediği eşyaları satışa çıkardı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'de yaşayan memur emeklisi Halil İbrahimoğlu, 30 yıldır köy köy dolaşarak emekli ikramiyesi, banka kredisi ve borçlanarak oluşturduğu müzedeki eşyalara destek bulmayınca satışa çıkarttı. Yaklaşık bin 500 eşyanın bulunduğu koleksiyonda Hakkari yöresinde yaşayan insanların günlük aşantılarında kullandığı eşyalar bulunuyor. 

Hakkari´de yaşayan 9 çocuk babası 60 yaşındaki memur emeklisi Halil İbrahimoğlu, 30 yıl boyunca biriktirdiği günlük yaşamda kullanılan malzemeler ile yöresel eşyalardan oluşan bir koleksiyon oluşturdu. Yıllardır, emekli ikramiyesi, banka kredisi ve borç aldığı parayla evinin bahçesinde iki katlı binayı müzeye çeviren İbrahimoğlu ilgisizlik nedeniyle eşyaları satışa çıkarttı.

Yetkililerden destek bulmadığını belirten İbrahimoğlu şöyle konuştu; 200 yıllık eşyalar var makas, koyun kırkma makası desen, orak desen yani hepsi Hakkari ve kazalarında kullanılan eserlerdir Şu anda hiç bir yerde bulunamayacak eşyalar var. Bu sakladığım eşyaların isimlerini 70-80 yaşındaki insanlar bilir, onlar dışında kimse bilmiyor. Bu müzenin satılmasını istemiyorum. Ancak maddi imkansızlıktan dolayı ben mecburen satacağım." dedi.

foto-galeri-icin-tiklayiniz-003.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.