Hakkari’de Yerli Sebze Sevinci!

Hakkari’de Yerli Sebze Sevinci!

Hakkari'nin sebze ve meyve ihtiyacının bir bölümünün karşılandığı Üzümcü ve Çimenli köyünde üretilen tarla salatalığı piyasa çıktı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari’nin sebze ve meyve ihtiyacının bir bölümünü karşılayan Çimenli ve Üzümcü köylerinde sezonun ilk sebzeleri filizlendi.

Şehrin meyve ve sebze ihtiyacının büyük bir bölümünün karşılandığı Çimenli ve Üzümlü köylerinde sezonun ilk sera salatalığının çıkması vatandaşları sevindirdi. Vatandaşların yerli salatalık çıkmadan önce İran’dan gelen ucuz ve tatsız sebzeleri almak zorunda kaldığını ifade eden satıcılar, Çimenli ve Üzümcü köyü salatalığının piyasaya çıkmasının sevincini yaşadıklarını belirtiler.

Sebze Yetiştiricisi İsmail Kurt, Köyümüzde 8 tane 250 Metrekarelik sera bulunuyor, yerli sebzeler sayesinde birçok kişinin aile bütçesine katkıda bulunduğunu söyledi.

 Kurt, "Hakkari de fabrika ve iş sahaları bulunmamaktadır. Aile bütçelerimize katkıda bulunmak için bazen bizler bazen de çocuklarımız sebze satıyor. Batı illerinden gelen sebze pahalı olduğu için alım gücü olmayan vatandaşlar mecburen İran sebzesini tercih ediyordu. Çimenli ve Üzümcü köyü salatalığının çıkmasıyla beraber hem biz hem de vatandaşlar rahat bir nefes aldı' dedi.

cimenli-koyunde-sezonun-ilk-salataligi-saticilari-sevindirdi.jpg

22-001.jpg26.jpg25.jpg24-002.jpg23.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum