Hakkari'de Yer altı kablosu patladı, ev küle döndü

Hakkari'de Yer altı kablosu patladı, ev küle döndü

Hakkari'de, yer altı kabloların patlaması sonucu yangın çıkan ev kullanılamaz hale geldi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'nin Karşıyaka mahallesinde, Üniversite sokakta bulunan yer altı kablolarında sabah saatlerinde bilinmeyen nedenle patlama oldu. Bir çok evin lambaları yüksek gelen voltajla patlarken 3 nüfuslu Ayhan Tekçe'nin evinde de yangın çıktı. O esnada misafirlikte olan aile evlerinde dumanlar çıktığını gördü. Alevler kısa sürede tüm evi sararken aile sakinleri İtfaiye ekiplerine haber verdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler yangını uzun uğraşlar sonucu söndürdü. Yangın sonucu ev ve içerisinde bulunan yatak odası ve eşyalar tamamen yanarak kül oldu.

İlgili kurumdan şikayetçi olduğunu belirten ev sahibi Ayhan Tekçe (38 ) Yer altı kabloların patlaması sonucu evinde yangın çıktığını söyledi.

Tekçe; Bizim evde yağıştan dolayı elektrik kesildi. Evimiz kaloriferli olduğu için alt kata  gitmek zorunda kaldık. Aşağıdayken elektrik bir anda çok yüksek bir voltajla geldi. Bizde sabah uyandık evimizi bu halde gördük. mağduruz bu kışta dışarda kaldık. Çok şükür can kaybımız yok. kızımın beşiğini görüyorsunuz hepsi yanmış ilgili kurumdan şikayetçi olduk'' dedi.

Mahalle sakinlerinden Nurhan Yalçın ise Yüksek gelen voltaj'dan kaynaklı büyük patlama sesi duyduk. Sonra dışarı çıktığımızda mahallede bu gördüğünüz dev çukur oluştu. Beyaz eşyalarımız hepsi yandı biz mağduruz mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz dedi.

Patlamanın ardından mahallede dev bir çukurun açıldığı görüldü.

10-127.jpg12-079.jpg15-022.jpg17-015.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum