Hakkari'de 'Yaya Geçidi Nöbeti' farkındalık etkinliği

Hakkari'de 'Yaya Geçidi Nöbeti' farkındalık etkinliği

İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen ‘Yaya Öncelikli Trafik Yılı’ kapsamında tüm yurtta olduğu gibi Hakkari'de de ‘Yaya Geçidi Nöbeti’ farkındalık etkinliği düzenlendi.

İl merkezi Medeni Sancar kavşağında düzenlenen etkinliğe, Vali İdris Akbıyık, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Albay Burhan Aydın, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Kurum Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Akbıyık, öğrencilerle bir süre sohbet edip yaya geçidinin önemini anlattıktan sonra beraberindeki protokol üyeleri ve öğrencilerle birlikte Medeni Sancar kavşağındaki yaya geçidinden uygulamalı olarak karşıdan karşıya geçti.

Daha sonra sürücülere yaya geçidinin önemini anlatan bir bilgilendirme broşürü dağıtan Vali Akbıyık, öğrencilere de trafik boyama kitabı hediye etti.

Burada bir açıklama yapan Vali Akbıyık; “Yaya Öncelikli Trafik Yılı kapsamında, ‘Yaya Güvenliğinin Yanındayız’ kampanyası çerçevesinde bizde Hakkâri’de, İl Jandarma Komutanımız, İl Emniyet Müdürümüz ve çocuklarımızla beraber yaya geçitlerinde yaya güvenliği nöbeti tutuyoruz. Sürücülerimizin ve yayalarımızın bilincini arttırmak için, 2019 yılı yaya güveliği yılı ilan edildi, bu çerçevede İçişleri Bakanlığımızın öncülüğünde, Türkiye genelinde birçok kampanya ve projeler yapılıyor. Daha önce, ‘öncelik yayanın öncelik hayatın’ ve emniyet kemeriyle ilgili ‘Kemerin Ses Getirsin’ uygulamaları vardı. Bugün de ‘Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz’ kampanyası çerçevesinde bizde burada bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Hakkâri’de her alanda olduğu gibi trafikte de yayalarımız ve sürücülerimiz çok bilinçli. İnşallah bu bilinç daha da artacak ve daha da güzel olacak. “ İfadelerini kullandı.

Vali Akbıyık, yaya geçidinin önemini bir kez daha vurgulayarak etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.

1-20191002162922.jpg2-20191002162923.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.