Hakkari’de yağışlara dayanamayan ev çöktü

Hakkari’de yağışlara dayanamayan ev çöktü

Hakkari’de etkili olan kar yağışını dayanamayan bir evin toprak damı çöktü.

Yüzlerce yerleşim yerini kapandığı ve okulların tatil edildiği Hakkari’de kar esareti etkisini sürdürüyor. Hakkari’nin Biçer Mahallesi Öztunçlar semtinde 3 nüfuslu Gurbet Öztünç'a ait evikar yağışına daha fazla dayanamayarak çöktü.

Durumu öğrenen Biçer Mahallesi Muhtarı Kemal Erol, Ertunç ailesini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 3 nüfusun yaşadığı toprak evin kar yağışı ağırlığına daha fazla dayanamayarak çöktüğünü belirten Muhtar Erol, evin duvarlarında ise büyük maddi hasarın meydana geldiğini söyledi.

Evin için tek tek dolaşan muhtar Erol, çökmeni meydana geldiği evin bölümlerini göstererek, Öztunç ailesine yardım eli uzatılması gerektiğini ifade etti.

Öztunç ailesi ise, maddi imkansızlıklardan dolayı başka eve taşınamadıklarını belirterek, sağlam kalan evin diğer odasında yeni dünyaya gelen bebekleri ile yaşam mücadelesi verdiklerini belirterek, yetkililerin kendilerine yardımcı olmasını istediler.

2-20200214105253.jpg

1-20200214105253.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.