Hakkari'de VEDAŞ baskınında kadın hayatını kaybetti

Hakkari'de VEDAŞ baskınında kadın hayatını kaybetti

Hakkari'de ekiplerin kaçak elektrik denetimi yaptığı sırada fenalaşan Fahriye Gürbüz isimli kadın, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine 5 Kilometre uzaklıkta bulunan Dilekli Köyü’ne (Qampa Şûkeyî) bu sabah saatlerinde Van Gölü Elektrik Dağıtım AŞ ekiplerinin jandarma eşliğinde yaptığı kaçak elektrik kontrolü sırasında 5 çocuk annesi 45 yaşındaki Fahriye Gürbüz kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

“YÜZLERİ MASKELİ OLARAK BASKIN YAPTILAR”

Edinilen bilgilere göre, VEDAŞ kaçak elektrik kullanımını engellemek amacıyla başlattığı çalışma kapsamında jandarma ekipleriyle birlikte bu sabah saat 05:30 sıralarında Dilekli Köyü’ne baskın yaptı. Baskın sırasında, Fahriye Gürbüz olay yerinde kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Gürbüz’ün cansız bedeni otopsi işlemleri için Yüksekova Devlet Hastenesi Morgu’na kaldırıldı. Otopsi işlemlerinin ardından Fahriye Gürbüz’ün Akalın Mezarlığı’nda toprağa verileceği öğrenildi. Gürbüz'ün yakınları, Gürbüz'ün kar maskeli görevlileri görünce korkudan kalp krizi geçirmiş olabileceğini belirterek duruma tepki gösterdi. 

“HALK OLARAK TEPKİMİZİ KOYMAK ZORUNDAYIZ”

Köy sakinlerinden Kemal Kayak isimli yurttaş bu tarz uygulamalara karşı olduklarını dile getirerek, “Halk olarak tepkimizi koymak zorundayız. İnsanlar mağdur, insanlar aç susuz. Zaten yatırım yok . VEDAŞ köylere haksız yere baskın yapıyor” dedi.  Sabah erken saatlerde yapılan baskınların köylüler üzerinde korku yarattığını ve sonuç olarak böyle acı bir olayın yaşandığını ifade eden Kayak bu uygulamanın hukuksuz olduğunu, hukuk dışına çıkmadan haklarını sonuna kadar savunacaklarını söyledi.

Bir diğer köy sakini Ferhat Konur ise sabahın erken saatlerinde yapılan baskınların sadece kadınlar ve çocukları değil bütün köylüleri korkuttuğu ifade ederek “ uygulamanın daha makul olması gerektiğini düşünüyoruz. VEDAŞ’ın yüksek tutarlı fatura ve cezaları insanları zaten mağdur ediyor. Üstüne bir de böyle baskınlar gelince böyle sonuçlar doğuyor” dedi. VEDAŞ’ın Baskın yapmak yerine köy muhtarını veya köy büyüklerini yanlarına alarak uygulama yapması gerektiğine vurgu yapan Konur baskın sırasındaki karmaşa yüzünden böyle bir acı yaşadıklarını söyledi.

7a4cf3a1-f4f3-46f3-b945-cbcc8e603c51.jpg8f176b72-185f-4fd8-b1c7-ca6d849c91b3.jpgd5193311-df64-4eb3-b831-92d0a4198c11.jpgkacak-elektrik-denetimi-sirasinda-fenalasan-kadin-12690132_1089_o.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.