Hakkari'de vatandaşlar hafta sonu kayak merkezine akın etti

Hakkari'de vatandaşlar hafta sonu kayak merkezine akın etti

Koronavirüs pandemisi ile mücadelede büyük başarıya imza atarak mavi iller listesinde üst sıraya giren Hakkari’de vatandaşlar, hafta sonu kısıtlamasının kaldırıldığı ilk günde 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Yaylası'ndaki kayak merkezine akın etti.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı haritaya göre, 'düşük riskli' il olarak mavi kategoride bulunan Hakkari'de,  4 ay sonra cumartesi günü sokak kısıtlaması uygulanmadı. Bu durumu fırsata çeviren kayakseverler ise soluğu kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu Merga Bütan Kayak Merkezinde aldı.

Kayak merkezi girişinde kontrol noktası oluşturan jandarma ekipleri, hem trafik kontrolü hem de HES kodu sorgulaması yaptı. Kar örtüsünün oluşturduğu manzaranın tadını çıkaran kayak tutkunları, bir yandan kayak yaptı diğer yandan ise güneşli havada piknik yapmanın keyfini yaşadı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım: “Bu sene küresel ısınmayla beraber Türkiye’nin birçok kayak merkezine istenilen düzeyde kar yağmadı. İlimize her erken kar yağdı hem de kar kalınlığı olarak iyi bir kar yağdı. Tabi bununla beraber pandemi olunca kayak merkezinde kısıtlamalara gidildi. Hafta içi günü birlik gelen vatandaşlara biz tesislerimizi açtık. Hafta sonları ise sadece lisanslı sporcularımıza açtık. Tabi Van’da özellikle karın olmaması bu sene onların kayak merkezinin açılmamasından kaynaklı. Buraya inanılmaz bir talep oldu. Biz hiçbir şekilde tedbiri elden bırakmadık sosyal mesafe, hijyene ve maskeye dikkat ederek vatandaşları kayaktan faydalandırmaya çalıştık. Aynı şekilde sporcularımızda bu kurallar çerçevesinde müsabakalara hazırlandılar.  1 Marttan itibaren pandemi biraz daha esnetildi yasaklar kaldırıldı. Özellikle kayak merkezinde ilimizde mavi bölgede olmasından dolayı düşük riskli illerin arasından olmasından dolayı hafta sonu kısıtlamaları kaldırıldı. Tabi buraya yoğun bir şekilde ilgi artmaya başladı. Pistlerimiz artık ulusal ve uluslararası müsabakaların yapılabileceği bir potansiyele sahip” dedi.

Kızıyla beraber kayak merkezine gelen Ak Parti il başkanı ve eski milletvekili Mutallip Özbek, pandemi kısıtlamasının en erken kalktığı ili Hakkari olduğunu belirterek kurallara uydukları için Hakkari halkına teşekkür etti. 

Özbek, '' Çok şükür Hakkari pandemiyi en erken ve başarılı şekilde atlatan il oldu. bu başarısı nedeniyle Hakkarili vatandaşlarımıza kurallara uydukları için teşekkür ediyorum. başta sayın valimiz ve ildeki bütün yetkililere hassasiyetleri nedeniyle teşekkür ediyorum. İnşallah sayın cumhurbaşkanımızın önderliğinde Türkiye'deki bütün illerimiz pandemiyi atlatacaktır. en kısa zamanda tüm Türkiye normal hayatına kavuşacaktır. bu vesile ile dünyanın en değerli varlıkları olan kadınlarımızın  Dünya kadınlar gününü kutluyorum''

Daha önce hafta sonu pandemiden dolayı kayak merkezine gelemediklerini belirten Şirin Adıyaman kontrollü normalleşmeden sonra Hakkarililer kayak merkezine akın ettiğini söyledi.

 

unnamed-(1).png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum