Hakkari'de vahşet...Köpeğin gözlerini oyup Zap kenarına terk ettiler

Hakkari'de vahşet...Köpeğin gözlerini oyup Zap kenarına terk ettiler

Hakkari’de iki gözü oyulmuş ve içler acısı görüntüsü ile yardım bekleyen köpek belediyenin müdahalesi sonrası ortalıktan kayboldu. HAYDOS, köpeğin yok edildiğini iddia ederken, Hakkari belediyesi ise iğne ile uyuttuğu kayıp köpeği arıyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde ormanlık alanda bacakları kesilmiş halde bulunan ve İstanbul'da ameliyat edildikten sonra ölen siyah yavru köpeğin görüntüleri hafızalardaki canlılığını korurken, benzer bir köpek vahşeti haberi de Hakkari'den geldi.

Hakkari  - Çukurca Karayolu üzerindeki Zap Suyu kenarında iki gözü oyulmuş köpeği görüntüleyen duyarlı bir vatandaş sosyal medya hesabı üzerinden, Muğla Dalaman merkezli Hayvan Dostları Derneği Kurucu Başkanı (HAYDOS) Türkan Dağdelen'e ulaşarak, köpek için yardım istedi. 

Duyarlı vatandaşın çağrısı üzerine harekete geçen HAYDOS Başkanı Türkan Dağdelen, elindeki tüm imkanları kullanarak, karakolu aradığını ve köpeğin güvenli bir yere alınmasını istedi. Ancak Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin uyutmak amacıyla vurduğu iğnenin ardından köpek ortalıktan kayboldu.  

Hakkari Objektif Habere açıklamalarda bulunan Dağdelen,  köpeği Muğla’ya götürmek için bir araç sahibi ile 4 bin TL’ye anlaştığını, ancak bölgeye giden araç sahibinin kendisine köpeğin ortadan kaybolduğunu iletti. 

Yaşanan olayın üzüntü verici olduğunu belirten Dağdelen, bölgeye giden belediye ekiplerini suçladı. 

Köpeğin öldürüldüğünü ileri süren Dağdelen, "Görüntüler öğlen saatlerinde bana geldi. Büyük üzüntü yaşadım. Köpeği aldırmak için de hemen çalışmalara başladım. Köpeği getirtmek için her şeyi ayarlamıştık. Allah bin belanızı versin, öldürmek için ne kadar acele ettiniz. İhbar gelir gelmez karakolu aradım, nakil ayarladım, tam köpek alınacak iken, bir kamyon şoförü köpeği görüyor ve belediyeyi arıyor. Olay yerine giden ekipteki görevli 'aldığımızı kimseye söylemeyin, bunun gözleri kötü, acı çekmesin diye iğneyle öldürelim' diyor. soranlara da 'bulamadılar' dersiniz diyor. Bunun üzerine ben de aradım. Sorduğumda bana da 'bulamadık' söylendi. Ve telefonu yüzüme kapatıldı" dedi. 

Belediye ekiplerinin köpeği bulunduğu bölgeden aldıklarını ve köpeğin ötenazi yapıldığı ileri süren Dağdelen, bu olayın aydınlatılması için yetkililere çağrıda bulundu. 

Hakkari, Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünde çalışan Faysal Cindioğlu ise Depin bölgesinde iki gözü çıkartılmış bir köpek ile ilgili ihbar üzerine bölgeye ekip sevk ettiklerini, ekipteki teknik personelin köpeği yakalamak için uyutma iğnesi kullandığını söyledi. 

Cindioğlu, köpeğin uyutma iğnesi kullanıldıktan sonra ortadan kaybolduğunu belirterek, köpeği bulduklarında gerekli tedavisinin yapılacağını sözlerine ekledi.

BELEDİYE BAŞKANI VEKİLİ EPCİM; "YAPANLAR CEZASIZ KALMAYACAK"

Konuyla ilgili açıklama yapan Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyit Epcim ise yaşanan olaydan haberinin olmadığını, köpeğe yapılan eziyetin yürek burktuğunu, büyük üzüntü yaşadığını ve bunun karşılıksız kalmayacağını söyledi.

Epcim, "Ben göreve başladığımda bütün belediye çalışanlarına talimat vermiştim. 'Sokakta yada başka bir yerde yaralı, yardıma muhtaç bir hayvan görürseniz, hemen sahiplenin bize getirin' demiştim. Bu vahşeti de duyunca çok üzüldüm“dedi.

1-020.png2-022.png3-013.png4-011.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum